Nacionālajā teātrī nosvin "Asins kāzu" pirmizrādi. FOTO
Izrādes „Asins kāzas” režisors Vladislavs Nastavševs priecīgs, ka pirmizrādi skatījās arī viņa mamma Vera Nastavševa.
Kultūra
2016. gada 30. maijs, 14:29

Nacionālajā teātrī nosvin "Asins kāzu" pirmizrādi. FOTO

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas Nacionālajā teātrī notika iestudējuma „Asins kāzas” pirmizrāde. Atsaucoties teātra aicinājumam, izrādi veidoja režisors Vladislavs Nastavševs.

Režisors Vladislavs Nastavševs iestudējis divdesmitā gadsimta spāņu literatūras ģēnija, traģiski noslepkavotā un Franko režīma aizliegtā autora – Frederiko Garsijas Lorkas lugu „Asins kāzas”. Nastavševs šajā iestudējumā pats arī veidojis scenogrāfiju, sacerējis mūziku un iedziedājis dziesmas ar Lorkas dzeju. Interesanti, ka skatītājiem ir iespēja izrādes laikā kopā ar aktieriem un režisoru atrasties uz vienas skatuves.

Pēc izrādes sanākušie izrādes apmeklētāji sumināja režisoru un aktierus, kā arī teātra direktors Ojārs Rubenis teica pateicības vārdus visai radošajai komandai, kas strādāja pie izrādes tapšanas. Runas vidū Rubenis aicināja ar klusuma brīdi pieminēt mūžībā aizgājušo gaismu mākslinieku Igoru Kapustinu. Viņš nomira 20. maijā pēc cīņas ar smagu slimību. Igoram bija paredzēts gaismot izrādi „Asins kāzas”, bet pēc šā traģiskā notikuma Igora vietā stājās viņa skolnieks, teātra gaismotājs Oskars Pauliņš, kurš, kā atzina režisors un teātra direktors, savu darbu paveica lieliski.

Izrādē „Asins kāzas” spēlē: Daiga Kažociņa, Raimonds Celms, Agnese Cīrule, Kaspars Dumburs, Egils Melbārdis, Liene Sebre, Lolita Cauka, Marija Bērziņa, Uldis Siliņš, Vladislavs Nastavševs, Jurģis Spulenieks, Kristaps Ķeselis, Kārlis Tols.

   

Kasjauns.lv/ Foto: Agrita Grosbarte, Kristaps Kalns