Īrijā tiesā latvieti, kurš palīdzējis slepkavam un aizkavējis izmeklēšanu
Aivars Sondors ir apsūdzēts par upura ķermeņa pārvietošanu no mājas līdz pludmalei, kā arī slepkavības norises vietas sakopšanu, atbrīvojoties no paklāja, apģērba un citiem pierādījumiem.
112
2016. gada 30. maijs, 16:44

Īrijā tiesā latvieti, kurš palīdzējis slepkavam un aizkavējis izmeklēšanu

Jauns.lv

Īrijas tiesas priekšā stājies latvietis, kurš tiek apsūdzēts par slepkavības izmeklēšanas aizkavēšanu, vēsta Īrijas latviešu ziņu portāls "Baltic Ireland".

54 gadus vecais Aivars Sondors tiesā apgalvoja, ka slepkava viņu piespieda palīdzēt upura ķermeņa pārvietošanā un slepkavības vietas uzkopšanā.

Tiesas prāva notiek saistībā ar lietuvieša Audrjus Butkus nogalināšanu Drohedā 2013.gada septembrī, par ko tiesa piesprieda mūža ieslodzījumu Marjum Gaižutim.

Butkus mirstīgās atliekas tika atrastas pludmalē, un izmeklēšanā tika konstatēts, ka viņa nāves iemesls ir traumas, kas iegūtas no "vairākiem sitieniem" ar cirvi pa galvu. Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka traģēdijas vakarā Gaižutis un Butkus kopā lietoja alkoholu apsūdzētā dzīvesvietā, bet tur sācies strīds un kautiņš, kurā Butkus nogalināts.

Gaižutis tiesā iepriekš apgalvoja, ka nav vainīgs slepkavībā, jo upuri nogalinājis nejauši, aizstāvoties, tomēr tiesa atzina viņu par vainīgu slepkavībā un piesprieda mūža ieslodzījumu.

Sondors tiek apsūdzēts par to, ka palīdzējis slepkavam, aizkavējot tā aizturēšanu, zinot vai uzskatot, ka viņš ir nogalinājis Butkus.

Sondors ir apsūdzēts par upura ķermeņa pārvietošanu no mājas līdz pludmalei, kā arī slepkavības norises vietas sakopšanu, atbrīvojoties no paklāja, apģērba un citiem pierādījumiem.

Tiesas prāva centrālajā krimināltiesā turpināsies šonedēļ.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA