"Rīgas satiksme" aicina laikus saņemt Rīdzinieka karti
No 2013.gada nogales Rīgā deklarētām personām vai tām personām, kurām Rīgā ir īpašums, ir iespēja noformēt Rīdzinieka karti. Līdz šim noformētas vairāk nekā 340 000 Rīdzinieka kartes.
Runā Rīga
2016. gada 30. maijs, 17:38

"Rīgas satiksme" aicina laikus saņemt Rīdzinieka karti

Jauns.lv

"Rīgas satiksme" aicina savlaicīgi pieteikties Rīdzinieka kartes izgatavošanai vai izņemt jau iepriekš noformētās Rīdzinieka kartes. No 1.jūlija paplašinās priekšrocības Rīdzinieka kartes īpašniekiem gan sabiedriskajā transportā, gan autostāvvietās, gan Rīgas pašvaldības iestāžu un tās sadarbības partneru piedāvājumiem. Lai šīs priekšrocības izmantotu, klientam ir jābūt derīgai Rīdzinieka kartei.

Kā pieteikties un saņemt Rīdzinieka karti?

Rīdzinieka kartei var pieteikties elektroniski ( šeit, autentificējoties caur internetbanku) un to izņemt kādā no “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem vai arī to uzreiz var noformēt un saņemt klientu centrā (adreses un darba laikus skatīt šeit). Vizītei klientu centrā var pieteikties iepriekš pa bezmaksas tālruni 80001919 vai elektroniski šeit.

  • Rīdzinieka karti var saņemt Rīgā deklarētās personas vai personas, kurām ir īpašums Rīgā.

  • Piesakoties Rīdzinieka kartei, jāuzrāda derīgs personas apliecinošs dokuments (pase, ID karte) vai autovadītāja apliecība.

  • Pirmreizējā izsniegšana ir bezmaksas, atkārtota Rīdzinieka kartes izgatavošana nozaudēšanas gadījumā maksā 2.85 EUR.

  • Ja personai jau ir personalizētais e-talons, to var samainīt klientu centrā pret Rīdzinieka karti bez maksas.

Kā saņemt Rīdzinieka karti, ja esat tai pieteikušies jau agrāk, bet neesat to vēl izņēmuši?

Rakstiet e-pastu uz info@rigassatiksme.lv vai zvaniet uz 80001919. “Rīgas satiksme” Jūs informēs, kur varat saņemt jau noformēto Rīdzinieka karti.

Kādas priekšrocības sagaida Rīdzinieka kartes īpašniekus no 2016.gada 1.jūlija?
  • Laika biļete, kas maksās 1,15 eiro par braucienu un būs derīga vienu stundu. Brīvdienām šī biļete maksās 60 centus.

  • Piecu dienu biļete, kas izmantojama 15 dienu laikā – biļete ir spēkā jebkuras piecas dienas 15 dienu laikā – to var lietot gan piecas dienas pēc kārtas, gan jebkādā citā secībā.

  •  20% atlaide pašvaldības autostāvvietās B, C un D zonās. 

  • Dažādas atlaides Rīgas pašvaldības iestādēs vai to sadarbības partneru piedāvātajiem pakalpojumiem.

Kas ir Rīdzinieka karte?

No 2013.gada nogales Rīgā deklarētām personām vai tām personām, kurām Rīgā ir īpašums, ir iespēja noformēt Rīdzinieka karti. Līdz šim noformētas vairāk nekā 340 000 Rīdzinieka kartes.

Rīdzinieka kartei piemīt vairākas funkcijas – tā darbojas kā:

  • personalizēts e-talons norēķiniem par sabiedrisko transportu Rīgā, tajā skaitā saņemot braukšanas maksas atvieglojumus, ja pasažierim tie pienākas;

  • e-maciņš – norēķiniem par precēm vai pakalpojumiem (tajā skaitā autostāvvietu), piesaistot kartei maksājuma funkciju;

  • atlaižu karte, saņemot Rīgas pilsētas pašvaldības, Rīgas iestāžu un pašvaldības sadarbības partneru piedāvātos atvieglojumus;

  • sociālā karte – iespēja maznodrošinātajiem saņemt ēdināšanas pakalpojumus siltā ēdiena izsniegšanas vietās Rīgā;

  • piekļuves kontroles karte – elektroniskā atslēga dzīvojamajās ēkās, teritorijās utt.

Kā aktivizēt e-maciņu un kādēļ tas ir nepieciešams?

Ja Rīdzinieka karte izsniegta pirms 2016.gada, jums ir jādodas uz kādu no klientu apkalpošanas centriem, lai aktivizētu e-maciņu. Rīdzinieka kartēm, kuras izsniedz no 2016.gada, e-maciņš tiek aktivizēts uzreiz. Izmantojot e-maciņu, būs iespējams ar Rīdzinieka karti norēķināties par autostāvvietām, tajā ielādējot elektronisko naudu.

Plašāku informāciju par „Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos „twitter”, „facebook”, „draugiem.lv”.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens/LETA