Dzintaru koncertzālē uzstāsies Elīna Garanča un krievu operdziedātājs Dmitrijs Hvorostovskis
Krievu operdziedātājs baritons Dmitrijs Hvorostovskis un latviešu operdziedātāja mecosoprāns Elīna Garanča.
Kultūra
2016. gada 30. maijs, 20:54

Dzintaru koncertzālē uzstāsies Elīna Garanča un krievu operdziedātājs Dmitrijs Hvorostovskis

Jauns.lv

Dzintaru koncertzālē pēc mēneša, 29.jūnijā, uz vienas skatuves simfoniskā orķestra pavadībā uzstāsies pasaules slavu iemantojusī latviešu operdziedātāja mecosoprāns Elīna Garanča un krievu operdziedātājs baritons Dmitrijs Hvorostovskis, liecina Dzintaru koncertzāles informācija.

Pirmo reizi Hvorostovska un Garančas kopīgā uzstāšanās notika pagājušā gada oktobrī Kremlī projektā "Hvorostovskis un draugi".

Pēdējos gados Garanču dzimtajā Latvijā koncertos var dzirdēt reti. Pēdējais viņas koncerts Latvijā notika 2015.gada decembrī uz Latvijas Nacionālās operas skatuves, kas bija veltītas dziedātājas mātes - slavenās vokālās pedagoģes Anitas Garančas - piemiņai.

Gaidāmo koncertu Dzintaru koncertzālē diriģēs Konstantīns Orbeljans.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Hvorostovskis ir viens no izcilākajiem pasaules operas baritoniem. Viņa radošais ceļš aizsākās Krasnojarskas valsts operas un baleta teātrī. 1989.gadā Hvorostovska vārds kļuva pazīstams visā pasaulē, kad viņš uzvarēja BBC "Cardiff Singer" konkursā Kārdifā, izcīnot galveno un vienīgo balvu, kā arī titulu "Labākā balss".

Savukārt Garanča 1999.gadā kļuva par Helsinkos notikušā Mirjamas Helinas vārdā nosauktā starptautiskā jauno vokālistu konkursa laureāti, bet 2001.gadā par starptautiskā BBC konkursa "Cardiff Singer" finālisti. Pirms divpadsmit gadiem viņa festivālā Zalcburgā, Austrijā, iekaroja klausītāju sirdis ar savu Annio partiju Volfganga Amadeja Mocarta operā "Tita žēlastība", pēc kā pie dziedātājas atnāca panākumi, bet līdz ar tiem daudzi uzaicinājumi no pasaules vadošajām teātru skatuvēm.

2010.gadā ASV klasiskās mūzikas žurnāls "Musical America" nosauca Garanču par "Gada vokālisti". Viņa ieguvusi "MIDEM Classical Award" balvu "Gada dziedātāja" un tai pašā gadā arī "Echo Klassik" balvu "Gada labākā dziedātāja starp sievietēm".


LETA / Foto: Evija Trifanova, Ieva Lūka/LETA