Jauno VID vadītāju meklēšot atklātā konkursā
Finanšu ministre sola jaunu VID vadītāju meklēt atklātā konkursā, un viņai ir žēl, ka Pētersone nolēmusi no darba aiziet.
Sabiedrība
2016. gada 31. maijs, 07:58

Jauno VID vadītāju meklēšot atklātā konkursā

Jauns.lv

Ja būs nepieciešams, tad jaunu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāju varētu meklēt atklātā konkursā, otrdien intervijā Latvijas Radio teica finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Ministre atzina, ka neviens profesionālis nav neaizvietojams, tāpēc Pētersones aiziešanas gadījumā īsā laikā būs jāmeklē cits VID vadītājs, izsludinot konkursu, kurā varētu pieteikties visi "spējīgākie un godprātīgākie profesionāļi".

"VID vadītāja amatā vēlos redzēt jomas profesionāli, kas pārzina nodokļu politiku, saprot, kādas pārmaiņas sagaida VID, un kuram piemīt drosme. Būtībā tādas īpašības, kas piemīt Pētersonei," teica Reizniece-Ozola.

Vaicāta, vai uz VID vadītāja amatu varētu tikt virzīts finanšu ministres padomnieks Jurijs Spiridonovs, Reizniece-Ozola atzina, ka vēl nav domājusi par konkrētiem VID vadītāja amata kandidātiem.

VID vadītāja Ināra Pētersone vakar finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniedza atlūgumu, taču ministre to vēl nepieņēma. Kā atzina Reizniece-Ozola, atlūgums bija liels pārsteigums apstākļos, kad Pētersone godprātīgi pildījusi savu darbu.

Savukārt jautāta, kurš varētu būt VID ģenerāldirektora amata kandidāts gadījumā, ja Pētersone savu atlūgumu neatsauc, Reizniece-Ozola atzina, ka par šo jautājumu vēl nav domājusi.

"VID ģenerāldirektoru izvirza ministrs un valdība apstiprina uz pieciem gadiem. Pagaidām man tiešām nav kandidāta, jo viss notika ļoti pēkšņi. Nekas neliecināja, ka Pētersone atkāpsies, viņa godprātīgi pildīja visus savus pienākumus," sacīja Reizniece-Ozola.

Jau vēstīts, ka vēl pagājušajā nedēļā Pētersone neplānoti tikās ar Reiznieci-Ozolu un pēc tikšanās apgalvoja, ka pagaidām negrasās atkāpties no amata, lai arī VID vadītāja uzskata, ka pret viņu un dienestu tiek izvērsta nomelnošanas kampaņa.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA