Deviņgadīga zēna māte izmisumā: dēls nomirs, ja nesaziedos 21751,43 eiro
Sabiedrība
2016. gada 31. maijs, 08:00

Deviņgadīga zēna māte izmisumā: dēls nomirs, ja nesaziedos 21751,43 eiro

Jauns.lv

Lada Strašinskaja lūdz palīdzēt viņas dēlam Daniilam. 2010. gada decembrī Daniilam tika noteikta nāvējoša diagnoze – vēzis 4. stadijā (retroperitoneālās telpas neiroblastoma ar kaulu smadzeņu bojājumu). Un nu jau vairāk kā piecus gadus puika dzīvo un cīnās ar šo viltīgo slimību.

Jūs varat palīdzēt manam dēlam uzveikt šo šausminošo slimību. Ziedot Daniilam var ar bankas karti, sekojot šai saitei:

http://labdaris.lv/need-help/164
vai zvanot pa ziedojumu tālruni 90006782 (ziedojums 1,42 eiro). Jūs varat ziedot arī uz šiem rekvizītiem, maksājuma mērķī norādot “Daniils Strašinskijs”. Rekvizīti:

Paypal

paypal@labdaris.com

WebMoney

WME E281911870931

WMR R175707680433

WMZ Z295651461411

Daniilam šobrīd ir 9 gadi, viņš ir trešais bērns ģimenē, vēlais bērns. Divas vecākās māsas mīl mazo brālīti kā savu acuraugu. Mūsu mazais Daniils ir visas mūsu pasaules piepildījums, mūsu visuma centrs un dzīves jēga. Viņš ir neparasti apķērīgs un prātīgs puika, zinātkārs un atbildīgs. Viņš ir kļuvis par drošsirdības un sīkstuma piemēru mums visiem, un tagad arī trim mūsu radinieku bērniņiem, kuri ir nākuši klāt mūsu kuplajā radu saimē šo trīs gadu laikā, kamēr mēs ar Daniilu atrodamies Izraēlā, kur izejam ārstēšanos.

Tagad tās dienas, kad Daniils sauļojās, peldējās un spēlēja bumbu mauriņā vasarā, šķiet kā no citas dzīves.

Vietējais ezers viņam šķita tik milzīgs kā jūra un viņš sapņoja, ka nākamajā vasarā noteikti ieraudzīs tajā kuģus. Viņš sapņoja kļūt par kapteini un doties tālos jūras braucienos pretī piedzīvojumiem un jauniem atklājumiem.

Bet tikko Daniilam palika 4 gadiņi (18. septembrī) viņš sāka nepārtraukti slimot – bez redzamajām saaukstēšanās pazīmēm viņam kāpa temperatūra, parādījās klibošana un viņš periodiski sūdzējās par sāpēm vēderā. Bērnudārzā viņš nevarēja vairs aktīvi kustēties un rotaļāties svaigā gaisā kopā ar visiem.

Diemžēl diagnoze netika noteikta uzreiz, un mēs pazaudējām daudz laika. Un rezultātā mums ir vēzis pēdējā stadijā, kas ir augsta riska grupa.

Pusotru gadu mēs ārstējāmies mājās, Baltkrievijā. Veicām ķīmijterapiju, tika veikta arī diagnostiskā operācija un kaula smadzeņu transplantācija, 24 apstarošanas terapijas kursi, tika pielietota arī “sausā” ķīmijterapija mājas apstākļos. Ārstēšanu varēja uzskatīt par veiksmīgu, jo Daniilam sākās remisija. Bet 2013. gada jūnijā Izraēlas klīnikā “Šnaider” tika konstatēts recidīvs un

sākās vēl viens kārtējais cīņas posms par dēla dzīvību – atkal sistēmas, tabletes, izkritušie mati, slikta pašsajūta, apziņa, ka slimnīcā atkal uz ilgu laiku. Mēs gatavojāmies uzsākt skolas gaitas, kuras slimības un vēža ārstēšanas dēļ Daniilam tā arī neizdevās uzsākt.

Bet viņš ir iemācījies patstāvīgi lasīt vēl piecu gadu vecumā – raiti un apzināti. Volkova, Nosova, Marka Tvena, Dragunska

grāmatas palīdz viņam nokļūt citā pasaulē, novēršot uzmanību no slimnīcu drūmajām sienām, ārstnieciskajām procedūrām un fiziskajām sāpēm.

Viņš vienmēr rod sevī spēku priecāties – par ziedošiem kokiem, kuri Izraēlā ir īpaši krāšņi, vai par nokritušu čiekuru, vai par ziedošu kaktusu uz smiltīm. Viņš prot atrast pozitīvo pat visnegatīvākajās lietās un visu vērtē filozofiski. Neskatoties uz to, ka nu

jau piecus gadus mazais Daniils izcieš daudz sāpju, redz daudz bēdu un ciešanu sev apkārt – vienaudžus ar izkritušiem matiem, izkāmējušām sejām, ar kropļojumiem, amputētām kājām vai rokām, viņš saka, ka viņam ir paveicies, jo audzējs nav atņēmis viņam roku vai kāju, un kad viņš atveseļosies, tad varēs atkal vizināties ar divriteni vai peldēties baseinā.

2016. gada martā Daniilam pabeidza pretrecidīva ārstēšanu, kas bija aizsākta vēl 2015. gada jūlijā. Terapija ir bijusi rezultatīva – Izraēlas ārstiem izdevās izraut manu dēliņu no slimības nagiem un panākt tās minimizēšanos. Ārste Šifra Aš ir ļoti apmierināta un saka, ka vispirms tas ir Daniila nopelns – viņa ticība, viņa apņēmība un pārliecība par nākotnes plāniem. 2016. gada 24. februārī tika veiksmīgi paņemtas kaula smadzenes. 25. aprīlī Daniils izgāja MIBG-terapiju Vācijā un 5. maijā atgriezās Izraēlā, lai tiktu veikta auto-transplantācija, kas maksā 65 tūkstošus dolāru.

Tā ir jāapmaksā pilnā apmērā līdz 2016. gada 15. jūnijam. Līdzekļu ārstēšanas apmaksai pilnā apjomā nav, un tādēļ mēs vēršamies pēc palīdzības pie visiem, kas var palīdzēt ar jebkādu iespējamo summu. Pašlaik mums nepieciešami 21751,43 eiro.

Ziedot Daniilam var ar bankas karti, sekojot šai saitei:

http://labdaris.lv/need-help/164

vai zvanot pa ziedojumu tālruni 90006782 (ziedojums 1,42 eiro). Jūs varat ziedot arī uz šiem rekvizītiem, maksājuma mērķī norādot “Daniils Strašinskijs”.

Rekvizīti:

Paypal

paypal@labdaris.com

WebMoney

WME E281911870931

WMR R175707680433

WMZ Z295651461411

Daniila dzīves moto ir viena frāze, kuru viņš laikam ir dzirdējis kādā multfilmā, un kuru mēs tagad atkārtojam visi kopā: nav nekā neiespējama. Vai tad mēs varam pievilt viņu un viņa cerības? Mēs ļoti vēlamies, lai viņš kļūtu par pašu galveno kapteini savas dzīves kuģī.

Plašāka informācija Daniila labdarības lapā.


Reklāmas raksts sadarbībā ar labdaris.lv / Publicitātes foto

Tēmas