Režisors Mendess paziņo, ka vairs neatgriezīsies Džeimsa Bonda filmu franšīzē
Sems Mendess: "Es domāju, ka pienācis laiks kādam citam mani nomainīt. Es esmu stāstnieks. Es gribu uzņemt stāstus ar jauniem varoņiem."
Kultūra
2016. gada 31. maijs, 10:13

Režisors Mendess paziņo, ka vairs neatgriezīsies Džeimsa Bonda filmu franšīzē

Jauns.lv

Britu režisors Sems Mendess licis noprast, ka vairs neatgriezīsies Džeimsa Bonda filmu franšīzē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mendess bija režisors sērijas divām jaunākajām daļām - 2012.gadā iznākušajai "Skyfall" ("Operācija "Skyfall"") un 2015.gada filmai "Spectre" ("007: SPEKTRS").

"Tas bija īsts piedzīvojums, man patika katra sekunde," Mendess sestdien teica Hejas literatūras un mākslas festivālā Velsā. "Taču es domāju, ka pienācis laiks kādam citam mani nomainīt. Es esmu stāstnieks. Es gribu uzņemt stāstus ar jauniem varoņiem."

50 gadus vecais Mendess sacīja, ka neesot noslēdzis līgumu par dalību nākamajā Džeimsa Bonda filmā.

Joprojām nav zināms, vai nākamajā daļā atgriezīsies galvenās lomas tēlotājs Daniels Kreigs. Par ticamākajiem pretendentiem uz aģenta 007 lomu tiek uzskatīti aktieri Idriss Elba, Toms Hidlstons, Demjens Lūiss un Džeimijs Bels.

Tomēr Mendess norāda, ka minējumi esot bezjēdzīgi, jo gala lēmumu pieņems producente Barbara Brokoli.

"Visu laiku runā par to, kurš būs nākamais Bonds," viņš sacīja. "Taču patiesībā tās nav demokrātiskas vēlēšanas. Tas nav šovs "The X Factor", tas nav Eiropas Savienības referendums, tas nav sabiedrības balsojums. Barbara Brokoli izvēlēsies, kurš būs nākamais Bonds. Punkts."

"Bez viņas Daniels Kreigs nebūtu ieguvis lomu, jo viņam nebija sabiedrības atbalsta. Viņa nosprieda, ka šis aktieris varētu mainīt visu franšīzi, tāpēc nolīga viņu," skaidro Mendess.

"Lai arī kas notiktu, varu droši teikt, ka neviens to negaidīs," prognozē Mendess. "Viņa lieliski to pieprot, un tā šī sērija izdzīvos. Tas nav sabiedrības balsojums, kaut arī mēs dzīvojam laikā, kad visas lietas tiek uzskatītas par nobalsojamām. Tomēr dažas lietas tādas nav, un tā arī ir labāk."

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA