Sociālajos tīklos vērtē VID ģenerāldirektores Pētersones atkāpšanos: "Žēl, ka viņas darbu nenovērtē"
Tautu satraucis VID vadītājas Ināras Pētersones iesniegtais atlūgums. Daudzi uzskata: Pētersoni noēduši korumpētie Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki un viņu politiskā aizmugure. Tas liecinot par to, ka pozitīvajām reformām nodokļu sistēmā un administrēšanā varētu būt pāri pārvilkta trekna svītra.
Sabiedrība
2016. gada 31. maijs, 11:17

Sociālajos tīklos vērtē VID ģenerāldirektores Pētersones atkāpšanos: "Žēl, ka viņas darbu nenovērtē"

Jauns.lv

Ināras Pētersones atkāpšanās no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amata izraisījusi plašu sabiedrības rezonansi. Sociālajos tīklos cilvēki pauž atbalstu Pētersonei un vaino finanšu ministri Danu Rezinieci – Ozolu, ka viņa pieļāvusi situāciju, ka Pētersonei bijis jāaiziet no darba.

Tiek pieļauts, ka finanšu ministre VID ģenerāldirektori atbalstījusi tikai vārdos. Tādējādi, iespējams, pārvilkta trekna svītra pāri VIDā iesāktajām reformām un atlikta ne tikai mūsu nodokļu sistēmas sakārtošana, bet arī izdarīts lāča pakalpojums negodprātīgajiem VID darbiniekiem.

Lūk, tikai pāris Pētersones darbam veltīti atzinības vārdi mikroblogošanas vietnē Twitter:

Ekspremjere Laimdota Straujuma raksta: „Ināra Pētersone ir sakarīga vadītāja, kura soli pa solim strādāja VID darba uzlabošanai. Žēl, ka viņas darbu nenovērtē.” Anita Brauna bilst: „Ināra Pētersone ir labākais, ko VID savā pastāvēšanā pieredzējis, un nekas labāks nebūs :(”.

Vienlaikus Twitter lietotāji pārmet finanšu ministrei Danai Reizniecei – Ozolai nevēlēšanos pasargāt Pētersoni no nomelnošanas kampaņas un, iespējams, negodprātīgo VID darbinieku piesegšanas. Dagnija Neimane raksta: „Pētersones prom iešana liecina vienu - politiskā atbalsta darbos nav! Tas ir akmens premjera un FM dārziņā!”

VID ģenerāldirektore iesniedz atlūgumu Kasjauns.lv/Foto: Oļegs Zernovs, Twitter/Video: LTV „Panorāma”