Āboltiņa: "Ar Pētersones aiziešanu VID zaudēs godīgu, profesionālu un efektīvu vadītāju"
Partijas "Vienotība" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.
Viedokļi
2016. gada 31. maijs, 13:13

Āboltiņa: "Ar Pētersones aiziešanu VID zaudēs godīgu, profesionālu un efektīvu vadītāju"

Jauns.lv

Līdz ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas Ināras Pētersones atkāpšanos no amata VID zaudēs godīgu, profesionālu un efektīvu vadītāju, norāda partijas VIENOTĪBA priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Pētersoni raksturo neatlaidība, enerģiskums un atklātība. Viņai, veicot VID vadītājas pienākumus, izdevies izveidot ne vien kvalitatīvu un stipru komunikāciju ar sabiedrību, lai skaidrotu VID darbu un nodokļu nomaksas disciplīnas nozīmīgumu, bet veikt arī nozīmīgas iekšējas reformas, lai uzlabotu iestādes reputāciju, izskaustu korupcijas riskus un strauji uzlabotu nodokļu iekasējamību,” norāda Āboltiņa.

“Pētersones līdz šim paveiktā rezultāti runā paši par sevi - ēnu ekonomikas pētījuma rezultāti, rezultatīvais muitas policijas un finanšu policijas darbs. Vēl šodien redzam arvien jaunas atklātas lietas, kuru izstrāde uzsākta pērn,” uzsver Āboltiņa.

VIENOTĪBAS priekšsēdētāja aicina novērtēt Pētersones paveikto un motivēt viņas palikšanu VID. Mūsu valsts un sabiedrības interesēs ir meklēt iespējas izmantot Pētersones pieredzi un profesionalitāti valsts pārvaldē darbā ar ēnu ekonomikas apkarošanu, uzsver Āboltiņa.


Partijas "Vienotība" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa / Foto: Ieva Lūka/LETA