Ata Artemjeva dēla māte izmisumā: "Nevienai mātei nebūtu šādi jāpārdzīvo"
5 gadus vecā Aleksandra Čārlza māte Lorela ir pamatīgi noraizējusies – Atis jau iepriekš līdzīgā veidā mēģinājis pārņemt bērnu savās rokās.
112
2016. gada 31. maijs, 15:03

Ata Artemjeva dēla māte izmisumā: "Nevienai mātei nebūtu šādi jāpārdzīvo"

Jauns.lv

Dizainers Atis Artemjevs, kurš aizpagājušajā nedēļā negaidīti un, ignorējot bāriņtiesas liegumu, no krīzes centra Ventspilī aizveda savu dēlu, joprojām tiek meklēts. Vīrieša izdarītais pamatīgi satraucis un izbiedējis bērna māti, kura palikusi pilnīgā neziņā par sava piecus gadus vecā dēla stāvokli un atrašanās vietu.

Incidents noticis 22.maijā, svētdienā. Atis Artemjevs savu dēlu Aleksandru Čārlzu savācis no krīzes centra Ventspilī, kamēr puisēns pastaigājies ar māti. Kā noskaidrojies, pastaigas laikā Artemjevs vienkārši piebraucis klāt ar automašīnu, paķēris bērnu un devies nezināmā virzienā. Pēc tam policijai nav izdevies nedz sazināties, nedz sastapt Ati iespējamās atrašanās vietās.

Māmiņa cer, ka dēlu atradīs sveiku un veselu

Sarunā ar Kasjauns.lv bērna māte Lorela (Laurel) izmisumu neslēpj – viņa apgalvo, ka ir līdz vājprātam noraizējusies par savu dēlu un nespēj domāt par neko citu: „Šobrīd esmu situācijā, kuru nevajadzētu piedzīvot nevienai mātei! Viss, uz ko varu cerēt – policija atradīs viņus pēc iespējas ātrāk. Zinu, ka vietējie likumsargi smagi strādā, un ceru uz kādām labām ziņām.”

Sieviete nevēlas sniegt sīkāku informāciju par notikušo un ģimenes nesaskaņu iemesliem, jo patlaban pret Ati Artemjevu saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess. Aleksandra Čārlza māte Lorela lūdz pievienoties viņas cerībām, ka situācija atrisināsies mierīgi un pēc iespējas ātrāk.

Atis iepriekš rīkojies līdzīgi

Kā zināms, Ata un Lorelas piecgadīgais dēls krīzes centrā bērns ievietots, jo bijusi nepieciešama rehabilitācijai pēc tam, kad Artemjevs, neinformējot māti, bija izņēmis bērnu no bērnudārza, un 39 dienas turējis pie sevis, kamēr mātei bijušas ierobežotas iespējas komunicēt ar savu bērnu. Par šāda veida uzvedību Artemjevs arī izpelnījies bāriņtiesas liegumu tuvoties bērnam.

Policija joprojām meklē

Kā informē Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins, policijai pagaidām nav izdevies nonākt uz pēdām pazudušajam Atim Artemjevam un viņa dēlam. „Policija turpina aktīvi strādāt, lai noskaidrotu vīrieša un bērna iespējamo atrašanās vietu. Ja kādam ir jebkāda informācija, kas policijai var noderēt saistībā ar šo gadījumu, lūdzam uzreiz ziņot policijai,” aicina policijas pārstāvis.

Bērna pazīmes: piecus gadus vecs, augums ap 109 cm, bija ģērbts zili-sarkanā kreklā, gaiši zilās džinsu biksēs un zilos apavos.

Bērna māte stāsta par radušos situāciju


Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no Facebook.com, Valsts policijas arhīvs, Evija Trifanova/LETA