Lucavsalā sāk darboties pludmales lasītava; atpūtniekiem piedāvās grāmatas un žurnālus. FOTO
Lasītava strādās ik dienas no 12.00 līdz 17.00.
Runā Rīga
2016. gada 31. maijs, 21:09

Lucavsalā sāk darboties pludmales lasītava; atpūtniekiem piedāvās grāmatas un žurnālus. FOTO

Jauns.lv

31. maijā plkst. 13.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs Lucavsalas atpūtas zonā atklāja Latvijā pirmo pludmales lasītavu. Ideja par šāda veida lasītavas atvēršanu pieder Rīgas domes izpilddirektoram Jurim Radzēvičam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atklāšanas pasākumā piedalījās Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzēvičs, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes Kultūras iestāžu programmas vadītājs Arnis Miltiņš un citi Rīgas domes darbinieki, kā arī Rīgas Centrālās bibliotēkas pārstāvji.

Lasītavas krājumā iesākumā ir aptuveni 400 grāmatas pieaugušajiem un bērniem latviešu un krievu valodā no Rīgas Centrālās bibliotēkas Repozitārija dubletu un dāvinājumu krājuma. Būs arī iepriekšējo gadu žurnālu kolekcijas (Ieva, Una, IR, Annas psiholoģija, Люблю u. c.).

Lasītavas darbības noteikumi paredz, ka, atstājot pludmali, paņemtās grāmatas un žurnāli jāatstāj plauktā, lai arī citiem paliek, ko lasīt.

 

Lasītava strādās ik dienas no 12.00 līdz 17.00.

Šādas pludmales bibliotēkas darbojas visā pasaulē. Tie var būt gan vienkārši plaukti vai kioski bez bibliotekāriem, kā, piemēram, Austrālijā, Dubaijas emirātā, gan koka namiņi, kuros darbojas bibliotekāri, kuri reģistrē paņemto un sazinās ar stacionāro publisko bibliotēku, ja tiek pieprasīts kaut kas īpašs.

Rīgas Centrālā bibliotēka sirsnīgi aicina izmantot jauno pakalpojumu un, dažādot savu atpūtu ar grāmatu vai žurnālu no mūsu pludmales lasītavas.  


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto