"Izmantojuši partiju kā liftu." Āboltiņa skarbus vārdus velta Kalnietei, Pabrikam un Kariņam
Šorīt televīzijā politiķe visai skarbi izteicās par saviem partijas biedriem, kuri tika Eiroparlamentā. Tie kļuvuši pavisam kusli. Tāpat pārmetumi tika arī Andrim Vilkam, kurš "dzīvē nav atnācis uz partijas sēdi ar kādu ideju".
Politika
2016. gada 1. jūnijs, 08:35

"Izmantojuši partiju kā liftu." Āboltiņa skarbus vārdus velta Kalnietei, Pabrikam un Kariņam

Jauns.lv

No partijas "Vienotība" rindām ievēlētie Eiropas Parlamenta (EP) deputāti darbojas pārāk kusli, šādu viedokli šorīt LTV "Rīta panorāmā" pauda "Vienotības" aizejošā līdere Solvita Āboltiņa.

Pēc politiķes vārdiem, EP ievēlētie deputāti - Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš, Artis Pabriks un Inese Vaidere - ir izmantojuši partiju kā liftu, bet pēc ievēlēšanas viņu darbība kļuvusi nemanāma, viņi vairs nestrādā partijas labā un teju vienīgā viņu saikne ar Latviju esot tā, ka viņi dažus cilvēkus aizvizina uz Briseli.

Āboltiņa pāris reizes pieminēja, ka minētie cilvēki, piemēram, nav ieradušies uz partijas sporta spēlēm, arī uz partijas valdes un domes sēdēm viņi bieži nebraucot.

Mēs ar viņiem lepojamies, lepojamies arī ar Eiropas Savienības komisāru Valdi Dombrovski, bet vēlētos ciešāku šo cilvēku sasaisti ar partiju, lai viņi nestu pienesumu politiskā spēka darbībā, sacīja Āboltiņa, pēc kuras vērojumiem, pašlaik šie EP deputāti tik vien kā atnāk uz medijiem un šo to pakritizē, bet reāli darbā neiesaistās. Āboltiņa stāstīja, ka partijā gana aktīva esot vien Vaidere, kura mēdz atbraukt uz valdes sēdēm. Arī Dombrovski viņa nekritizēja, jo viņam darba pienākumi neļaujot aktīvi strādāt partijā, vienlaikus viņš vienmēr ierodoties uz partijas kongresiem.

Līdzīgi Āboltiņa kritizēja arī bijušo "Vienotības" finanšu ministru Andri Vilku, kurš "dzīvē nav atnācis" uz partijas valdes sēdi ar kādu ideju, ja nu vienīgi ar priekšlikumu pacelt ministru algas, taču tajā pat laikā viņš esot gatavs doties uz intervijām televīzijās, kur visu kritizējot.

Šī nav pirmā reize, kad Āboltiņa vēršas pret "Vienotības" pārstāvjiem EP, kuri ir starp aktīvākajiem Andra Piebalga kā partijas vadītāja atbalstītājiem. Īsi pēc Piebalga nominēšanas partijas priekšsēdētāja amatam Āboltiņa asi vērsās pret Kariņu.

Aizejošā līdere savu vietu redz partijas valdē, kur viņa varētu būt kā jaunā vadītāja padomdevēja - jaunajam vadītājam trūks partijas vadītāja pieredzes, tāpēc viņas padomi varētu būt noderīgi.

Abus "Vienotības" priekšsēdētāja amata kandidātus Āboltiņa vērtēja kā cienījamus un līdzvērtīgus, lai arī ļoti dažādus. Viņa atteicās atbildēt, vai balsos par Edvardu Smiltēnu, jo katram partijā esot jāpieņem savs lēmums par labāko kandidātu.

Āboltiņa atzina, ka "Vienotība" ir "pietiekami sarežģītā situācijā". Viņa uz lietām skatoties šādi - ja ir problēma, tā ir jārisina, sekojoši Āboltiņa domā, ka ar darbu "Vienotības" zemo reitingu problēmu var atrisināt. Problēma gan partijā, gan Latvijā kopumā esot tā, ka cilvēki bieži teorētiski spriež, ka kādam problēma ir jārisina, bet paši nav gatavi to darīt.

Politiķe uzsvēra, ka partijas priekšsēdētāja amata kandidātiem priekšā ir būtisks uzdevums, pierādīt, ka "Vienotībai" ir tiesības palikt uz politiskās skatuves. Tāpat esot būtiski, lai zaudējušais kandidāts noliktu malā savas ambīcijas un iekļautos komandā, nešķeļot partiju.

Āboltiņa atteicās vērtēt pašreizējo partijas ģenerālsekretāru Arti Kamparu, norādot, ka ģenerālsekretāru izvēlēsies jaunais partijas vadītājs un valde.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA