Apstiprina grozījumus Rīgas apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības noteikumos
Runā Rīga
2016. gada 1. jūnijs, 15:58

Apstiprina grozījumus Rīgas apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības noteikumos

Jauns.lv

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputāti apstiprināja grozījumus Rīgas pilsētas apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības saistošajos noteikumos.

Grozījumi izstrādāti, ņemot vērā Rīgas pilsētas pašvaldības izpilddirekciju priekšlikumus par kompetences sadalīšanu administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšanā. Saistošajos noteikumos ir apakšpunkts, kas nosaka aizliegumu braukt un novietot mehāniskos transportlīdzekļus publiskajos apstādījumos, ja tas nav saistīts ar apstādījumu apsaimniekošanu. Šis pārkāpums ir būtiska daļa no visa  administratīvo pārkāpumu lietu apjoma. Piemēram, 2015.gadā Rīgas pilsētas pašvaldības izpilddirekcijas kopā izskatījušas 6974 administratīvo pārkāpumu lietas par saistošo noteikumu pārkāpumiem, no tām 4708 lietas ir tieši par aizliegumu braukt un novietot mehāniskos transportlīdzekļus publiskajos apstādījumos. Līdz šā gada aprīlim jau 1603 administratīvo pārkāpumu lietas izskatītas tieši par šo pārkāpumu. Tādēļ Rīgas pilsētas apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības saistošajos noteikumi tiks papildināti, paredzot, ka administratīvā pārkāpuma lietu izskata un lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā pieņem ne tikai attiecīgās Rīgas pilsētas pašvaldības izpilddirekcijas izpilddirektors, bet arī Rīgas pašvaldības policijas amatpersonas.

Tāpat noteikumi papildināti ar grozījumiem, kas precizēs Komisijas lēmuma par atļaujas izsniegšanu koku ciršanai derīguma termiņu. Tas samazinās administratīvo slogu privātpersonām, kurām saistībā ar koka ciršanu nenāksies vērsties pašvaldībā vairakkārt.

Noteikumos precizēts, kurām personām un kādā laika periodā ir jāsedz zaudējumu atlīdzība par dabas daudzveidības samazināšanu. Tāpat noteikts, ka zaudējumu atlīdzība par dabas daudzveidības samazināšanu par kalstošu koku netiek piemērota, ja konstatētas koka bojāšanas pazīmes, kas varētu būt iemesls koka kalšanai.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Austra Helēna Žaggere / LETA