"Kolumba Skola" – ne tikai diploms, bet arī reālas darba iespējas
Tava izglītība
2016. gada 1. jūnijs, 17:00

"Kolumba Skola" – ne tikai diploms, bet arī reālas darba iespējas

Jauns.lv

Tūrisma aģentūra Kolumbs šovasar jau 4 gadu piedāvā kursus "Kolumba skola". Divu nedēļu intensīvās apmācībās tiek iegūtas praktiskās iemaņas, kas nepieciešamas ceļojumu konsultanta amatam. Turklāt, labākajiem „Kolumba Skolas” absolventiem tiek piedāvāts darbs tūrisma aģentūrā Kolumbs un atmaksāta mācību maksa.

Šogad kursi tiek organizēti sadarbībā ar tūrisma nozares ekspertiem: Amadeus Latvija, airBaltic, Impro Ceļojumi, Novatours, TEZ TOUR Latvia, Mouzenidis Travel-Riga, Tallink Latvija, apdrošināšanas sabiedrību ERGO

,

Lux Express Group, Avis Budget Group Latvia, Go Global Travel, Hotel Jurmala Spa & Conference Centre, Baltic GSA. Divu nedēļu intensīvas apmācības vada pieredzējuši tūrisma nozares eksperti, sniedzot padziļinātu informāciju par populārākajiem ceļojumu tipiem un galamērķiem, kā arī demonstrējot ikdienas darbā izmantojamo rezervēšanas sistēmu lietošanu. Savukārt interaktīvas lomu spēles dod iespēju efektīvi apgūt klientu apkalpošanas un pārdošanas pamatus.

Tūrisma aģentūras Kolumbs direktore Kitija Reinfelde „Kolumba Skolu” saskata kā loģisku papildinājumu akadēmiskajām zināšanām un šīs apmācības veido kā ilggadēju tradīciju. „Man ir liels prieks, ka šogad piesaistīti daudz jauni partneri, tādējādi dodot iespēju kursu dalībniekiem profesionālu pasniedzēju pavadībā gūt ieskatu ne tikai tūroperatoru, viesnīcu un lidojumu rezervēšanas sistēmās, bet arī iepazīties ar globālo rezervēšanas platformu Amadeus, kā arī uzzināt vairāk par dažādiem tūrisma papildus pakalpojumiem kā apdrošināšana, auto noma un prāmju satiksme”, atklāj Kitija Reinfelde un piezīmē, ka „Kolumba Skola” ir arī veiksmīga alternatīva jaunu potenciālo darbinieku meklēšanas procesā.

“Uzsākot tūrisma aģenta karjeru, pārzināt vairākus galamērķus ir svarīgi”, uzskata tūroperatora Novatours pārdošanas direktors Enriko Ružickis un piebilst “tūristam ir jāpiedāvā labākais piedāvājums, atbilstoši viņa vēlmēm. Kopā ar „Novatours” Kolumba skolas dalībnieki izzinās galvenos un pieprasītākos atpūtas kūrortus, specifiku, nianses.”

Savukārt, ERGO Personu apdrošināšanas nodaļas vadītājs, Edijs Gulbis norāda, ka “Pēc iespējas plašāka ekspertu iesaiste šādās apmācībās, sniedz nākamajiem tūrisma speciālistiem padziļinātu izpratni par dažādām saistītajām jomām. Tas ir īpaši būtiski, jo šie speciālisti būs galvenās uzticības personas ceļotājiem un arī rūpes par to drošību būs daļēji viņu atbildība. Tieši drošības aspekts mūsdienās ir ļoti būtisks - gan attiecībā uz dažādiem neparedzētiem negadījumiem, gan rūpējoties par pašu ceļotāju veselību. Tāpēc visbiežāk tieši tūrisma speciālistiem ir jāspēj palīdzēt ceļotājiem savlaicīgi parūpēties par drošību, lai nekas nesabojātu ieplānoto ceļojumu”. Arī Avis Budget Group Latvia Sadarbības partneru vadītāja, Daina Kantāne apstiprina, ka auto nomas nozarē mums ir svarīgi klientam sniegt labāko servisu, šāda veida projekti palīdzēs sagatavot kompetentus speciālistus, kas varēs operatīvi informēt klientus par iespējamiem papildus pakalpojumiem, tādējādi veidojot viņa ceļojumu, ērtāku, patīkamāku un bezrūpīgāku.

Viena no būtiskākajām un arī sarežģītākajām tēmām, ko apgūs kursu dalībnieki, ir aviobiļešu rezervēšanas sistēmas, kur savus padomus sniegs Kolumba ilggadējais sadarbības partneris AirBaltic, kā tirdzniecības vadītāja Baltijas valstīs, Austrumu Eiropā un Tuvajos Austrumos, Sanda Teihmane atzīst, ka “Pateicoties veiksmīgai sadarbībai un plašam airBaltic lidojumu galamērķu klāstam, tūrisma aģentūras ik dienu piedāvā klientiem mūsu pakalpojumus. Esam gandarīti, ka varēsim plašāk iepazīstināt ar saviem produktiem, kā arī galamērķiem uz 60 lidostām Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos.”

Šobrīd tūrisma aģentūrā Kolumbs strādā 3 darbinieki, kas veiksmīgi absolvējuši „Kolumba Skolu”. Arī šogad sekmīgākajiem kursantiem pēc gala pārbaudes darba nokārtošanas tiks piedāvāts darbs, kā arī atgriezta mācību maksa pilnā apmērā.

Jūlija Grejane, kas pēc „Kolumba Skolas” uzsāka ceļojumu konsultantes darbu tūrisma aģentūras Kolumbs korporatīvajā nodaļā, atzīst, ka “Līdz apmācībām “Kolumba skolā” man nebija nekādas pieredzes tūrismā, bet sekmīgi pabeidzot mācības, man jau bija skaidrs kā notiek ikdienas darbs ceļojumu aģentūrā – komunicēšana ar klientiem, piedāvājumu gatavošana un pasūtījumi veikšana un apstiprināšana. Apmācības bija ļoti aizraujošas, saprotamas un katra mācību diena bija savādāka. “Kolumba skola” man bija ļoti laba iespēja uzsākt savu dzīves ceļu un karjeru.”

Savukārt, otra no absolventēm Inita Elizabete Lāma, kura šobrīd strādā jau kā Korporatīvo klientu piesaistes speciāliste, piebilst: Piesakoties “Kolumba skolā” bija tikai aptuvens redzējums, kas īsti ir ceļojuma konsultanta darbs. Divu nedēļu laikā gūtais ieskats ļāva saprast, ka darbs tūrismā ir vienlaikus gan aizraujošs, gan izzinošs, gan izaicinājumu pilns. Apmācību laikā tika iegūtas nepieciešamās zināšanas, lai uzsāktu darbu kā ceļojumu konsultante, kā arī izveidots stabils teorētiskais pamats tālākajai izaugsmei un karjerai tūrisma nozarē.”

Kursi norisināsies no 18. līdz 29. jūlijam Amadeus Latvija telpās, Audēju ielā 8. Dalības maksa ir 89 eiro. Pieteikšanās līdz 30.jūnijam, vietu skaits ierobežots.

„Kolumba Skolai” var pieteikties jebkurš interesents. Īpaši aicināti Latvijas augstskolu tūrisma programmu studenti un absolventi. Pieteikumi jāiesūta uz e-pastu liga@kolumbs.lv. Vairāk informācijas pa tālruni 67507224.


Raksts tapis sadarbībā ar "Kolumba skola" / Foto: Shutterstock