Elektroniskā uzraudzība pašlaik piemērota 51 notiesātajam
Elektroniskā uzraudzības sistēma notiesātajiem Latvijā ieviesta pērn jūlijā.
112
2016. gada 1. jūnijs, 17:41

Elektroniskā uzraudzība pašlaik piemērota 51 notiesātajam

Jauns.lv

Elektroniskā uzraudzība pašlaik piemērota 51 notiesātajam, jaunākos datus paziņoja Valsts probācijas dienestā.

"Šāds skaits ir adekvāts situācijai, kurā esam nonākuši. Mums ir strauji samazinājies ieslodzīto skaits, un mūsu mērķis ir kvalitatīvs process, izvērtējot elektroniskās uzraudzības piemērošanu. Nevaram dzīties pakaļ skaitļiem, kas pakāpeniski palielinās, bet tas nav tiks straujš pieaugums kā pirmajos mēnešos, kad daudzi pieteicās cerībā, ka tā būs biļete uz brīvību. Biļete tiek ļoti strikti izvērtēta, lai sabiedrībā nonāktu cilvēki, kuri ir motivēti kaut ko darīt un mainīties,"  jaunākos datus komentēja dienesta vadītājs Mihails Papsujevičs.

Statistika liecina, ka elektroniskajai uzraudzībai līdz šim pieteikušies 203 cilvēki, izvērtēšanas procesā atteikušies 48. Trīs izdarījuši pārkāpumus un atgriezušies ieslodzījuma vietā. Pārkāpumi saistīti ar alkohola un narkotisko vielu lietošanu, kā arī grafika neievērošanu, kad var pamest dzīvesvietu.

Dienests informē, ka trīs gadījumos probācijas dienests tiesai lūdzis samazināt probācijas laiku, kas arī ticis apmierināts.

Jau ziņots, ka trešdien Valsts probācijas dienests informēja par elektroniskās uzraudzības darbības principiem, jo aptaujas rāda, ka daļa sabiedrības nezina, kādos gadījumos to piemēro un kā tā darbojas ikdienā. Elektroniskā uzraudzības sistēma notiesātajiem Latvijā ieviesta pērn jūlijā.

Probācija ir atsevišķu sabiedrībā izciešamo sodu izpildes, kā arī probācijas klientu uzraudzības un sociālās uzvedības korekcijas pasākumu sistēma, kas izveidota, lai novērstu atkārtota noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video