"Vienotības" debates Rīgā. Smiltēns Ušakovu salīdzina ar teflonu, kam nekas klāt nelīpot
Abi partijas "Vienotība" līdera krēsla kandidāti par galvaspilsētas mēru izsakās visai nievājoši.
Politika
2016. gada 1. jūnijs, 19:10

"Vienotības" debates Rīgā. Smiltēns Ušakovu salīdzina ar teflonu, kam nekas klāt nelīpot

Jauns.lv

Pilsētā [Rīgā] noteikti ir jāmaina mērs [Nils Ušakovs ("Saskaņa")], jo viņš ir nekompetents, trešdien Rīgā notiekošajās "Vienotības" priekšsēdētāja kandidāta debatēs pauda bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs. Līdzīgi domā arī Piebalga konkurents Edvards Smiltēns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

To, pēc viņa teiktā, apliecina dažādas lietas, piemēram, rindas uz bērnudārziem Rīgā.

Kā risinājumu Piebalgs pauda partijas uzvaru pašvaldības vēlēšanās Rīgā. "Mums ir jāuzvar Rīgā. Mums būs piedāvājums un mēs uzvarēsim," sacīja Piebalgs.

Viņa viedoklim neiebilda arī otrs partijas priekšsēdētāja amata kandidāts Edvards Smiltēns, kurš piekrita, ka partijai ir iespēja uzvarēt Rīgā. "Nākamās pašvaldību vēlēšanas būs izšķirošas. Manuprāt, Ušakovs sev iešāvis kājā, mēģinot panākt arvien vairāk Rīgā deklarējušos. Viņš apzinās, ka elektorāta situācija mainās. "Vienotībai" ir iespēja uzvarēt Rīgā," sacīja Smiltēns.

Viņš Rīgas mēru salīdzināja ar teflonu. "Pie viņa nekas nepielīp, ne korupcijas skandāli, nekas. Bet, manuprāt, tas teflons sāk vājināties. Es nesen "iemetu googlē" divus vārdus - Ušakovs un investīcijas. Atradu tikai četras lietas," pauda Smiltēns.

Abi politiķi bija vienisprātis, ka panākt uzvaru galvaspilsētā nebūs viegli.

"Noturēt pozīcijas ir stipri vieglāk nekā startēt no jauna, tāpēc mums jābūt daudz labākam piedāvājumam nekā esošaam," sacīja Piebalgs. Viņam piekrita Smiltēns, kurš pauda, ka, iespējams, jādomā par vienotu koalīcijas piedāvājumu Rīgā.

Nevienam no abiem kandidātiem pagaidām mēra kandidāta gan pašlaik neesot.

BNS/Foto: Austra Helēna Žaggare/Evija Trifanova/LETA