Vakarbuļļu pludmalē atkal plīvos Zilais Karogs
Runā Rīga
2016. gada 2. jūnijs, 16:26

Vakarbuļļu pludmalē atkal plīvos Zilais Karogs

Jauns.lv

Piektdien, 3. jūnijā plkst. 14.15 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs Vakarbuļļu peldvietā svinīgi pacels Zilo karogu. Šo augsto kvalitātes novērtējumu peldvieta saņem jau devīto gadu pēc kārtas.

Zilais karogs ir pasaules populārākais tūrisma eko sertifikāts, kas tiek plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību, gan vides institūciju vidū. Zilā karoga kritēriju ieviešana nodrošina ūdens kvalitāti, komforta nosacījumus, infrastruktūras pieejamību personām ar kustību traucējumiem, kā arī drošību uz ūdens u.tml. 

Vakarbuļļu peldvietā strādā glābšanas dienests, pieejams pirmās palīdzības un dzīvības glābšanas ekipējums. Regulāri tiek ņemti ūdens kvalitātes paraugi, peldvieta ir norobežota ar bojām. Apmeklētāji savu auto Vakarbuļļos  var novietot bez maksas. Aktīvajiem atpūtniekiem ierīkota sporta zona. Turklāt pilsētnieku ērtībām vasaras sezonā līdz Vakarbuļļu  peldvietai ir pagarināts 3. autobusa maršruts.

Vakarbuļļu peldvietā pašvaldība veikusi visu nepieciešamo gan labiekārtojuma, gan servisa jomā, lai tās apmeklētāji varētu labi justies un atpūsties.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Lita Krone/LETA