Cilvēks, kurš uzdodas par Ati Artemjevu, pauž neglaimojošas lietas par mazā Aleksandra māti
Persona, kura uzdodas par Ati Artemjevu, medijiem stāsta neglaimojošas lietas par ASV pilsoni Lorelu.
112
2016. gada 2. jūnijs, 16:50

Cilvēks, kurš uzdodas par Ati Artemjevu, pauž neglaimojošas lietas par mazā Aleksandra māti

Jauns.lv

Policija modes mākslinieku Ati Artemjevu meklēšanā izsludināja neilgi pēc tam, kad vīrietis nozuda, sev līdzi, pārkāpjot bāriņtiesas liegumu, paņemot dēlu Aleksandru. Pēc divu nedēļu klusuma ar vēstuli pie medijiem vērsusies kāda persona, kura uzdodas par Ati. Viņa atklātais par mazā Aleksandra māti Lorelu patiesi šokē.

Nav skaidri zināms, vai persona, kura nupat vērsusies pie medijiem, patiesi ir pirms divām nedēļām nozudušais Atis Artemjevs, taču sūtījums satur skaidrojumu par vīrieša rīcību, privātu saraksti starp Lorelu un viņas māti, kā arī fotogrāfijas, kuras ētisku apsvērumu dēļ Kasjauns.lv nepublicēs.

Laurela ciešot no šizofrēnijas

„Es, Atis Artemjevs vēlos pievērst sabiedrības uzmanību apmelojumiem par mani un manu ģimeni. Mans dēls ir dzimis Latvijā, ir Latvijas pilsonis un ir vienmēr dzīvojis pie manis. Man kā tēvam ir pienākums parūpēties par sava bērna drošību un aizsargāt viņa intereses. Ar bērna māti jau divus gadus dzīvojam šķirti. Laurela sirgst ar šizofrēniju un bipolārajiem traucējumiem,” e-pastā atklāj persona, kura uzdodas par Ati.

Laurelas māte nostājas Ata pusē

Sūtījumā arī tiek teikts, ka šobrīd Lorela ar savas advokātes palīdzību prettiesisku darbību veidā cer atsavināt Atim dēlu. Vēstules pielikumā pievienotas neglaimojošas bildes, kurās kāda sieviete, kuru sūtījuma autors nodēvē par Lorelu redzama guļam uz grīdas šķietami nekārtīgā istabā un puskaila. Vienā no bildēm sievietei pie pēdām aizmidzis mazulis. „Pielikumā pievienoju fotogrāfijas, kurās skaidri redzams, ka māte cieš no alkohola atkarības,” vēstulē norāda sūtītājs, kurš uzdodas par nozudušo modes mākslinieku.

Šokējoša ir arī informācija, kuru, kā apgalvo vēstules autors, viņam nosūtījusi Lorelas it kā bioloģiskā māte. Ekrānšāviņā no feisbuka sarakstes redzams, kā sieviete ar Ati runā par notikušo un skaidro, iespējams, mediju un sabiedrības pašreizējo nostāju: „Viņi vienkārši nezina, ka viņa (Lorela) domājusi par pašnāvību un bijusi eskorta meitene. Viņa ir likusi par sevi domāt kā par Aleksandra patieso aprūpētāju.”

Jāuzsver, ka nav nekādu pierādījumu nedz tam, ka ekrānšāviņš ar saraksti tik tiešām ir saruna starp Ati un Lorelas bioloģisko māti, nedz tam, ka vēstuli sūtījis Atis Artemjevs, nedz arī tam, ka bildēs redzamā sieviete ir Lorela, Ata piecgadīgā dēla Aleksandra māte.

Šādi par notiekošo runā piecgadīgā Aleksandra māte Laurela: Kasjauns.lv/Foto: Valsts policijas arhīvs, Evija Trifanova/LETA, Facebook.com