LLU aicina apmeklēt savas fakultātes Informatīvajā dienā
Tava izglītība
2016. gada 3. jūnijs, 08:00

LLU aicina apmeklēt savas fakultātes Informatīvajā dienā

Jauns.lv

8. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 15.00 Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) Jelgavā organizē Informatīvo dienu un aicina studētgribētājus apmeklēt visas 8 fakultātes, lai noskaidrotu sev interesējošus jautājumus par studijām un pieteikšanos tām.

„Jūnijs izglītības iestādēs ir izlaidumu laiks, kad noslēdzas viens mācību posms un tiek lemts par izglītošanās turpināšanu augstskolā, maģistrantūrā vai pat doktorantūrā. Lai gan vairākums jauniešu jau ir izlēmuši, vai studēs un ko studēs augstskolā, vai turpinās studijas citā līmenī, tomēr daļa vēl svārstās savās izvēlēs, tādēļ šajā laikā atvērsim plašāk savas universitātes durvis, rīkojot īpašu Informatīvo dienu,” stāsta LLU Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Dobele.

LLU Informatīvajā dienā topošie studenti aicināti apmeklēt fakultātes un klātienē uzzināt par dažādiem studiju virzieniem un programmām. Interesentiem būs iespēja aplūkot fakultāšu telpas, tikties ar fakultāšu vadību un studiju programmu direktoriem. Turklāt šīs tikšanās vairāk plānotas kā individuālas konsultācijas, kas ļaus katram studētgribētājam uzdot visus sev interesējošos jautājumus.

Tāpat Informatīvās dienas apmeklētāji varēs iepazīties ar aktuālajām izmaiņām fakultātēs un studiju programmās un iespējām turpināt studijas maģistrantūrā. Lielākās pārmaiņas skārušas

Pārtikas tehnoloģijas fakultāti

, kas mājvietu šogad radusi jaunajā pārtikas studiju un zinātnes centrā Rīgas ielā 22, Jelgavā. Studentiem jau no februāra ir iespēja studēt un veikt pētniecisko darbu jaunā ēkā, kas aprīkota ar modernām laboratorijām un kurā interesentus fakultātes pārstāvji sagaidīs arī Informatīvajā dienā.

Savukārt cita veida izmaiņas skārušas fakultāti, kurā studē topošie būvnieki, zemes mērnieki, vides inženieri un ainavu arhitekti, jo tā ieguvusi jaunu nosaukumu „ Vides un būvzinātņu fakultāte”. Fakultāte attīstās, un, ņemot vērā tās plašo studiju piedāvājumu, jauniegūtais nosaukums precīzi atspoguļo visus tajā īstenotos studiju virzienus. Interesentus par pamatstudiju programmām “Būvniecība”, “Vide un ūdenssaimniecība” un “Zemes ierīcība un mērniecība” un tām radniecīgajām maģistrantūras programmām fakultātes pārstāvji gaidīs vēsturiskajā fakultātes ēkā Akadēmijas ielā 19, Jelgavā. Savukārt topošie ainavu arhitekti tiks gaidīti renovētajā Valdekas pilī, Rīgas ielā 22, Jelgavā, kas kopš pagājušā gada iekārtota īpaši radošā un mākslinieciskā veidolā atbilstoši ainavu arhitektūras studiju specifikai.

Tie studētgribētāji, kurus interesē informācijas tehnoloģijas vai lauksaimniecība, tiks gaidīti Jelgavas pilī, Lielajā ielā 2. Informācijas tehnoloģiju fakultātē ikvienam būs iespēja uzzināt, kādas ir atšķirības programmēšanas un datorzinātnes studijās, jo bieži vien jaunieši nespēj izlemt starp studiju programmām „Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai” un „Datorvadība un datorzinātne”, kā arī aplūkot datorklases un laboratorijas.

Savukārt LLU vecākajā un tradīcijām bagātajā Lauksaimniecības fakultātē interesenti varēs iegūt atbildes par lauksaimniecības studijām un to specializācijas virzieniem agronomijā, zootehnikā un uzņēmuma vadībā. Vasaras sākumā lielākā daļa studentu veic studiju prakses dažādos uzņēmumos, par kuru norisi un nozīmi jaunu zināšanu ieguvē arī būs iespēja jautāt fakultātes vadībai.

Ar daudzveidīgo studiju programmu piedāvājumu un to atšķirībām aicina klātienē iepazīties Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte, kas atrodas Svētes ielā 18, Jelgavā, un pamatstudiju līmenī īsteno studijas ekonomikā, iestāžu un uzņēmumu ārējos sakaros, socioloģijā un komercdarbībā. Savukārt maģistrantūras studijās ir iespēja iegūt izglītību arī projektu vadībā, sabiedrības pārvaldē un uzņēmējdarbībā, kas bieži vien kalpo kā papildinājums jau iepriekš iegūtai izglītībai kādā citā nozarē.

Tehniskā fakultāte J. Čakstes bulvārī 5, Jelgavā, aicina interesentus uz tikšanos, lai detalizētāk iepazīstinātu ar jau zināmajām studiju programmām inženierzinātnē, lietišķajā enerģētikā, mašīnu projektēšanā, pedagoģijā, kā arī prezentētu jaunu studiju programmu „Dizains un amatniecība”, kurā uzņemšana notiks pirmo reizi. Tā būs domāta gan inženiertehniskiem prātiem, gan mākslinieciski radošām personībām, jo apvienos kā tehnoloģiju, tā mākslas elementus.

Tāpat individuālās konsultācijās par studiju norisi, saturu, lekcijām un praksēm, kā arī karjeras iespējām studētgribētāji varēs iegūt Veterinārmedicīnas fakultātē, K. Helmaņa ielā 8, un Meža fakultātē, Akadēmijas ielā 11, Jelgavā. Iegūtās zināšanas to absolventiem ļauj iegūt labi apmaksātas darba vietas vai attīstīt pašiem savus uzņēmumus, it īpaši studējot kokapstrādi.

Informatīvās dienas ietvaros arī varēs iegūt praktiski noderīgu informāciju par dzīvošanu LLU dienesta viesnīcās, kuras piedāvā dzīvesvietu studiju laikā atbilstoši katra studenta vēlmēm un finansiālajām iespējām.

Uzņemšana studijām LLU šogad notiks no 5. līdz 12. jūlijam. Turklāt 12. jūlijā tā noslēgsies ar īpašo Uzņemšanas nakts pasākumu Jelgavas pilī.

LLU ir vieta, kur top veiksmīgas karjeras!

Reklāmas raksts sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti / Publicitātes foto