Oficiāli pabeigts bedru remonts uz valsts galvenajiem autoceļiem
"Latvijas autoceļu uzturētājs" ziņo, ka šogad bedrīšu lāpīšana pabeigta.
Sabiedrība
2016. gada 3. jūnijs, 09:44

Oficiāli pabeigts bedru remonts uz valsts galvenajiem autoceļiem

Jauns.lv

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" pabeigusi bedru remontu uz valsts galvenajiem un svarīgākajiem reģionālajiem asfaltētajiem autoceļiem jeb uz tiem autoceļiem, kuriem ir noteikta augstākā jeb A uzturēšanas klase.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bedres saremontētas gandrīz 205 000 kvadrātmetru platībā, kas ir līdzvērtīgs apjoms kā pērn.

Bedru remonts turpinās uz B uzturēšanas klases autoceļiem, darbs jāveic līdz 15.jūnijam, uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem līdz 1.jūlijam. Bedres, kas rodas no jauna, tiek remontētas visa gada garumā.

Kā skaidro uzņēmumā, bedru remontam visplašāk izmanto šķembas un bitumena emulsijas tehnoloģiju. Šī ir piemērota metode autoceļu segumiem ar augstu bojājumu pakāpi. Savukārt karstā asfaltbetona tehnoloģiju galvenokārt izmanto, lai remontētu bedres uz relatīvi jauniem asfalta segumiem.

Valsts autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs: A - augstākā uzturēšanas klase, B, C, D - zemākā uzturēšanas klase - un tiek uzturēti prioritārā secībā. Uzturēšanas klases ir noteiktas, ņemot vērā autoceļu klasifikāciju - valsts galvenie, reģionālie, vietējie autoceļi -, kā arī transportlīdzekļu satiksmes intensitāti.

Remontdarbu vietās tiek noteikti īslaicīgi satiksmes ierobežojumi. Lokāli tiek sašaurināta brauktuve un ierobežots braukšanas ātrums.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA