Visa Jūrmala sportos
Dzintaru mežaparkā ikviens atradīs sev aizraujošu nodarbi.
Novadu ziņas
2016. gada 3. jūnijs, 14:49

Visa Jūrmala sportos

Jauns.lv

Šovasar Jūrmalas pilsēta sarūpējusi bagātīgu vasaras programmu, tai skaitā izklaidējošus sporta pasākumus. Jau 11.jūnijā Jūrmalā notiks gan veselīga dzīvesveida un labsajūtas festivāls Global Wellness DAY, gan Pasaules kausa posms ielu vingrošanā.

Labsajūtas festivāls

11. jūnijā no pulksten 11.00 līdz 17.00 Dzintaru mežaparkā notiks labsajūtas festivāls Global Wellness Day (Starptautiskā labsajūtas diena), kā mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu.

Ideja par šādu festivālu visā pasaulē radās pirms trim gadiem, un visai ātri tas kļuva populārs daudzās valstīs. Piemēram, agrāk Starptautiskās labsajūtas dienas pasākumi notika 73 valstīs, bet šogad šis festivāls norisināsies nu jau 100 valstīs, tostarp Latvijā.

Starptautiskās labsajūtas dienas devīze ir „Viena diena var mainīt visu jūsu dzīvi!”. Tās pamatā ir manifests – septiņi soļi ceļā uz laimīgu dzīvi. Tie ir: dzert vairāk ūdens, doties stundu ilgā pastaigā, pirkt vietējos ekoloģiskos produktus, neizmantot plastmasas pudeles, izdarīt labu darbu, organizēt ģimenes vakariņas, doties gulēt pulksten 22.00

Lai popularizētu šo manifestu, tiek rīkota īpaša labsajūtas diena. Jūrmalā tā notiks Dzintaru mežaparkā no pulksten 11.00, bet oficiālā atklāšanas ceremonija paredzēta pulksten 12.00. Pasākuma ietvaros bērniem un pieaugušajiem tiks piedāvātas dažādas aktivitātes: staigāšana ar ķekatām, jogas nodarbības, aquabike, bodyart, crossfit, TRX, ķermeņa analīze, atklātu treniņu sērija pasaules izcilāko treneru vadībā, ģimenes orientēšanās spēles, dažādas bērnu izklaides un attīstošas nodarbības ar animatoriem, masāžas un spa procedūras, lekcijas par veselīgu uzturu, deju grupas uzstāšanās un pat flashmob deja, kurā varēs pievienoties ikviens.

Klātesošos priecēs Natālijas Tumševicas koncerts, kā arī paredzētas visdažādākās balvas, gardumi, pārsteigumi un daudz kas cits. Pasākums ir paredzēts pilnīgi visiem – no bērniem līdz senioriem, turklāt visas izklaides un aktivitātes ir bez maksas. Festivālā notiekošais tiks filmēts un translēts Stambulas Centrālajā parkā, kur Global Wellness Day svinēšanā piedalīsies ap 15 000 cilvēku.

Pasaules labākie ielu vingrotāji Jūrmalā

Tikmēr 11. jūnijā Jūrmalā, Majoru pludmalē, notiks otrais Pasaules kausa posms ielu vingrošanā. Tas pulcēs labākos ielu vingrotājus no desmit valstīm.

Sacensības Jūrmalā ir viens no 18 Pasaules kausa posmiem, kas norisināsies visos pasaules kontinentos. Katra posma uzvarētājs kvalificēsies finālsacensībām, kas notiks gada beigās Pekinā. Uz katru no Pasaules kausa posmiem notiek sīva atlase, jo maksimālais dalībnieku skaits katrā posmā ir 25 atlēti.

Profesionāļu klases dalībnieki Jūrmalā sacentīsies frīstaila kategorijā, savukārt skatītāji tiks aicināti piedalīties tautas klases spēka sacensībās. Jūrmalas posmu un pārējos 18 pasaules posmus un finālu, kas norisināsies gada beigās Pekinā, rīko Latvijā dibinātā Pasaules Ielu vingrošanas federācija. Šobrīd federācijā jau ir 121 organizācija no 77 valstīm.

„Latvija ir bijusi starta vieta un joprojām ir mājvieta visai lielajai ielu vingrošanas kustībai pasaulē,” uzsver Pasaules Ielu vingrošanas federācijas prezidents Māris Šlēziņš. „Nu jau tradicionāli reizi gadā esam gatavi piedāvāt visiem Latvijas ielu vingrošanas faniem to, kas viņiem pienākas, pateicībā par atbalstu un uzticību kopš 2009. gada.”

Sacensības Majoru pludmalē 11. jūnijā sāksies pulksten 14.00. Pašlaik dalību apstiprinājuši jau 18 dalībnieki no 10 valstīm, starp kuriem ir arī 2015. gada Pasaules kausa posma Jūrmalā un Pasaules kausa finālsacensību uzvarētājs Daniels Laizāns no Latvijas, 2013. gada pasaules čempions ielu vingrošanā Andžejs Žilo, 2015. gada Pasaules čempionāta 2. vietas ieguvējs Roberts Polonskis no Lietuvas, vairāku Pasaules kausa posmu uzvarētājs un publikas mīlulis Stīvens Landers no Lielbritānijas, vairākkārtējs Pasaules kausa posmu uzvarētājs Makars Zubkovs no Igaunijas, Krievijas uzlecošās ielu vingrošanas zvaigznes Dmitrijs Kuzņecovs un Mihails Kitājevs, kā arī Norvēģijas, Somijas, Polijas, Dānijas un Itālijas čempionātu uzvarētāji.

Papildus profesionāļu sacensībām visas dienas garumā norisināsies arī tautas klases sacensības sievietēm un vīriešiem. Tās notiks divās vecuma grupās. Savā starpā cīnīsies arī tie, kas jaunāki par 18 gadiem, bet 18 gadu slieksni pārvarējušie sacentīsies atsevišķi.

Pasākuma apmeklētāji varēs atbalstīt savus favorītus, piedaloties skatītāju simpātijas balvas noteikšanā. Skatītāju balvu iegūs tas sportists, kurš saņems visvairāk balsu. Pēc iepriekšējās pieredzes, parasti šo balvu iegūst tie dalībnieki, kas paralēli spēcīgu ielu vingrošanas elementu izpildei neaizmirst arī par publikas izklaidēšanu.

Pasaules čempionāta norises laikā apmeklētāji varēs piedalīties dažādos konkursos, baudīt populāru Latvijas DJ uzstāšanos un citu mākslinieku priekšnesumus.


Margarita Koržakova  Foto: no publicitātes materiāliem