Majoros jaunieši aplaupa atpūtnieku, sadedzina viņa somu un spēļu zālē nospēlē naudu
Policisti ļaundarus aizturēja brīdī, kad viņi spēlēja azartspēles.
112
2016. gada 3. jūnijs, 15:18

Majoros jaunieši aplaupa atpūtnieku, sadedzina viņa somu un spēļu zālē nospēlē naudu

Jauns.lv

Jūrmalā, Majoros, divi jaunieši pēc konflikta ar atpūtnieku viņu aplaupījuši, sadedzinājuši somu un nozagto naudu nospēlējuši spēļu zālē, informēja Valsts policijā.

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu Jūrmalā, Jomas ielā, pie kādas āra kafejnīcas galdiņa sēdēja jauns vīrietis ar meiteni. Ap pulksten trijiem naktī viņiem garām brauca divi jaunieši ar velosipēdiem un sāka aizvainojoši izteikties par jauno sievieti, kura sēdēja pie galdiņa. Viņu aizstāvot, vīrietis ar jauniešiem sāka sarunu, par notikumu gaitu informē policija.

Nepazīstamie jaunieši kļuvuši agresīvi, sākuši vīrieti sist un atņēmuši viņam somu, kurā atradās mobilais telefons, maks ar gandrīz 100 eiro un citas personīgās mantas. Pēc laupīšanas jaunie vīrieši uzlēca uz velosipēdiem un devās Dubultu virzienā.

Cietušais par notikušo paziņoja policijai. Notikuma vietā ieradās Rīgas Jūrmalas iecirkņa patruļpolicisti, kuri kopā ar cietušo policijas automašīnā devās Dubultu virzienā meklēt iespējamos likumpārkāpējus.

Pie Dubultu spēļu zāles cietušais pamanīja velosipēdus, ar kuriem ļaundari bija pārvietojušies. Policisti iespējamos ļaundarus aizturēja brīdī, kad viņi spēlēja azartspēles. Personu pārbaudes laikā likumsargi atrada cietušā mobilo telefonu un maku. Daļu naudas ļaundari jau bija paspējuši nospēlēt. Uz policijas jautājumu par to, kur atrodas nolaupītā soma, puiši atzina, ka nozieguma slēpšanas nolūkos aizdedzinājuši to Dubultos pie jūras. Viņu vārdi apstiprinājās. Policisti pie jūras atrada daļēji sadegušu somu.

Abi aizturētie ir dzimuši 1997.gadā un iepriekš policijas redzeslokā nav nonākuši.

Nozieguma izdarīšanas brīdī jaunieši atradušies nelielā alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA