Smiltēns: "Vienotībai" ir jāpatriec no Rīgas prokremliskā vara
Partijas priekšsēdētāja amata kandidāts Edvards Smiltēns.
Politika
2016. gada 4. jūnijs, 13:01

Smiltēns: "Vienotībai" ir jāpatriec no Rīgas prokremliskā vara

Jauns.lv

"Vienotībai" ir jāpatriec no Rīgas prokremliskā vara un ir jācīnās par varu galvaspilsētā, partijas ārkārtas kongresā sestdien pauda partijas priekšsēdētāja amata kandidāts Edvards Smiltēns.

"Mums jāpatriec no Rīgas prokremliskā vara, ko simbolē "akmeņu rakšana Barona ielā, divi kaķi un kritiens no velosipēda"," sacīja Smiltēns, norādot, ka cer uz valdošas koalīcijas spēku uzvaru 2017.gada pašvaldību vēlēšanās Rīgā. Smiltēns atzina, ka tas būs sarežģīti, bet viņš tic, ka partija to varētu paveikt.

Tāpat Smiltēns kongresā norādīja, ka "Vienotība" līdz šim ir spējusi padarīt darbu kritiskās situācijās, bet tai ir jākļūst par partiju, kas nevis risina krīzes, bet spēj novērst tās. Viņš sacīja, ka labi atceroties laiku, kad 10.Saeimas vēlēšanās 300 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju ticēja "Vienotībai". Tāpēc esot jāprasa kur radās šaubas par partiju.

"Partija līdz šim ir spējusi padarīt darbu kritiskās situācijās, Acīmredzot mums ir nepieciešams adrenalīns bet tas nav pareizi, jo situācijās, kad nav krīzes, mēs atslābstam, aizmirstot par sadarbību, savstarpējo uzticēšanos," stāstīja priekšsēdētāja amata kandidāts. Viņš uzsvēra, ka "Vienotībai" jākļūst par partiju, kas nevis risina krīzes, bet spēj novērst tās.

"Diemžēl Latvijā daudzi nevēlas maksāt nodokļus, jo neredz tam jēgu. Arī vēlme maksāt par savu veselības aprūpi, nevis kopējo. Ir zudis kolektīvisms," sacīja Smiltēns, piebilstot, ka partijā rodas strīdi un nesaskaņas, kas pāraug lielākās problēmās, no kā cieš partijas rīcībspēja.

"Pateicoties "Vienotībai" Latvija ir kļuvusi par dalībnieku visās starptautiski ekonomiskajās organizācijās, jāstrādā, lai iegūtu maksimālu labumu no dalības šajās organizācijās," sacīja Smiltēns.

Tāpat politiķis uzsvēra, ka Latvijas nākotne nav tikai ES fondos, bet mūsu pašos. Vajadzīgi izglītoti prāti un idejas. Izglītības sistēmas reforma ir atslēga tam. Tāpat partijai jādara arī viss, lai Latvijā notiktu tiesiskuma ievērošana, jo tas ejot kopā ar ekonomisko izaugsmi. Tāpat jāsadarbojas ar Eiropas Savienību, jo spēcīga ES nozīmē arī spēcīgu Latviju.

Aģentūra BNS jau vēstījusi, ka sestdien norisinās politiskās partijas "Vienotība" ārkārtas kongress. To sasaukt ātrāk par iepriekš lemto oktobri, aicināja partijas reģionālās nodaļas. Partijas ārkārtas kongresā tiks vēlēta gan partijas valde, gan priekšsēdētājs. Uz priekšsēdētāja amatu kandidē bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs un Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Edvards Smiltēns. Trešdien Rīgā noslēdzās abu kandidātu publiskās debates, kas norisinājās kopumā piecās Latvijas vietās.

"Vienotība" dibināta 2011.gada augustā, apvienojoties partijām "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība"  un "Sabiedrība citai politikai". Partijas mērķis ir veidot Latviju par nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuras sabiedrība būtu izglītota, vesela un droša par nākotni, pausts partijas mājaslapā. Āboltiņa partiju vadījusi kopš dibināšanas.

Tāpat jau ziņots, ka "Vienotība" jaunākajos centra SKDS publicētajos partiju reitingos maijā ieņem ceturto vietu ar 5,4% vēlētāju atbalstu. Savukārt pēc "Latvijas Faktu" aptaujas par "Vienotību" balsotu 4,1%.

BNS/ Foto: Evija Trifanova/LETA