112
2016. gada 4. jūnijs, 22:46

Šogad jau seši cilvēki guvuši traumas, lecot ūdenī

Jauns.lv

Šovasar sešos gadījumos mediķiem bija jāatdodas glābt atpūtniekus, kuri neveiksmīgi lekuši no augstuma ūdenī, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Pēdējais negadījums noticis Kurzemē, kur kāds 12 gadus vecs zēns lēcis Ventā un ar galvu atsities pret akmeni. Zēns guvis mugurkaula skriemeļa traumu kakla līmenī.

Ilgstoši uzturoties saulē ar pārkaršanu slimnīcā pagājušajā diennaktī nogādāti desmit cilvēki. Galvenokārt cilvēki pārkarsuši, ilgstoši atrodoties saulē bez galvassegas un nepietiekami lietojot šķidrumu.

Kāds pusaudzis Latgalē ilgstoši saulē braucis ar velosipēdu, pārkarsis un zaudējis samaņu. Krītot viņš guvis roku lūzumus un pleca traumu. 80 gadus vecs vīrietis savukārt ilgstoši saulē veicis dārza darbus un vidēji smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Smagas traumas guvuši arī bērni, kuri braukuši ar velosipēdu. Zemgalē kāds 14 gadus vecs puisis kritis no velosipēda un guvis nopietnu galvas traumu. Savukārt Zemgalē astoņus gadus vecu puiku notriekusi mašīna, un viņš ar smadzeņu satricinājumu un mugurkaula skriemeļu bojājumiem nogādāts slimnīcā.

Slimnīcā nogādāti arī vairāki cilvēki ar apdegumiem. Kāda 38 gadus veca sieviete jau degošā krāsnī ielējusi benzīnu un noticis spēcīgs uzliesmojums. Sieviete ar kakla, roku un elpvadu apdegumiem nogādāta Jelgavas slimnīcā, bet vēlāk pārvesta uz Rīgu. Zemgalē savukārt kāds 31 vecs vīrietis apgāzis trauku ar uzvārītu ūdeni un guvis pleca un abu roku apdegumus.

Smagas traumas guvusi arī 60 gadus veca sieviete, kurai uz kājas uzkritis smags priekšmets un sieviete guvusi vaļēju kājas lūzumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēma 1214 izsaukumu, no kuriem 279 bija saistīti ar traumām.

LETA/Foto: Shutterstock