Sabiedrība
2016. gada 5. jūnijs, 15:09

Prezidenta kanceleja un VNĪ joprojām nespēj vienoties par Rīgas pils nomas līguma parakstīšanu

Jauns.lv

Valsts prezidenta kanceleja un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) joprojām nav noslēguši Rīgas pils nomas līgumu, kaut arī iepriekš to bija plānots paveikt līdz maija beigām.

VNĪ pārstāvis Arnis Blodons sacīja, ka Valsts prezidenta kanceleja solīja Rīgas pils nomas līgumu parakstīt līdz maija beigām, taču tas joprojām nav izdarīts.

"No VNĪ puses viss ir izdarīts, esam arī piekrituši veikt visus nepieciešamos uzlabojumus pilī, taču sarunas vēl turpinās. Cerams, ka tuvākajā laikā līgumu izdosies noslēgt," sacīja Blodons.

Viņš piebilda, ka par pils nomas maksu vienošanās ir panākta un par to diskusijas nenotiek. Nomas maksas apmērs tiks publiskots pēc līguma parakstīšanas, piebilda Blodons.

Savukārt Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa preses padomnieks Jānis Siksnis apliecināja, ka pati pārvākšanās uz Rīgas pili varētu ilgt aptuveni trīs mēnešus.

Viņš mierināja, ka Valsts prezidenta kanceleja tuvākajā laikā parakstīs nomas līgumu VNĪ un attiecīgi būs iespējams sākt pārvākšanos.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas būvvalde pagājušā gada 18.decembrī pieņēmusi ekspluatācijā rekonstruēto Rīgas pili. Kā iepriekš skaidroja VNĪ, 1.kārtas darbiem bija paredzēti 34,9 miljoni eiro, bet reāli izlietotā summa ir 34,2 miljoni eiro un izdevies ietaupīt 0,7 miljonus eiro.

VNĪ uzdevumā Rīgas pils priekšpils un austrumu piebūves restaurācijas-rekonstrukcijas darbus veica pilnsabiedrība SBRE, kurā iekļautas būvfirmas "Skonto būve" un "Re&Re".

Restaurācijas-rekonstrukcijas tehniskā projekta autors ir pilnsabiedrība "Pils projekts", bet galvenais arhitekts - Artūrs Lapiņš. Būvuzraudzību veica SIA "Būvalts".

 


LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA