Pīts Dohertijs sacer dziesmu par "Bataclan" terora akta upuriem
Dohertijs dziesmu pirmoreiz izpildīja Eiropas soloturnejā. Viņš to plāno ierakstīt un izdot savā nākamajā albumā.
Kultūra
2016. gada 6. jūnijs, 15:22

Pīts Dohertijs sacer dziesmu par "Bataclan" terora akta upuriem

Jauns.lv

Britu rokmūziķis Pīts Dohertijs sacerējis dziesmu par teroristu uzbrukumu "Bataclan" koncertzālē, kurā pagājušā gada novembrī gāja bojā 89 cilvēki.

Rokgrupas "The Libertines" solists ir pirmais izpildītājs, kura uzstāšanās izziņota pēc "Bataclan" atvēršanas. Koncerts plānots šī gada 16.novembrī.

Dohertijs sacerējis dziesmu, kas veltīta amerikāņu grupas "Eagles of Death Metal" koncerta laikā notikušā terora akta upuriem.

Dziesma "Hell to Pay at the Gates of Heaven" sarakstīta par "sasodīto "Bataclan"", mūzikas žurnālam NME teica Dohertijs. "Tajā stāstīts par to, ka mums uzbrūk," skaidro dziedātājs.

Terora akta laikā Dohertijs atradās Parīzē, kur dzīvo viņa partnere, franču kinorežisore Katja Devidasa. "Es devos uz ["Bataclan"] un vienkārši sēdēju ārpusē ar savu ģitāru," teica Dohertijs. "Katja zaudēja apmēram piecus cilvēkus, ar kuriem mācījās skolā."

Dohertijs dziesmu pirmoreiz izpildīja Eiropas soloturnejā. Viņš to plāno ierakstīt un izdot savā nākamajā albumā.

"Bataclan" koncertzālē 18.novembrī paredzēta senegālieša Jusu Ndūra un viņa grupas "Super Etoile de Dakar" uzstāšanās. Decembrī plānoti amerikāņu rokgrupas "Nada Surf" un franču repa apvienības MZ koncerti.

"Bataclan" pārstāvji aprīlī paziņoja, ka ēkas iekšienē sākti remontdarbi, taču "nav noteikts konkrēts datums, kad tā tiks no jauna atvērta".

Atbildību par slaktiņu uzņēmās "Islāma valsts", kas Sīrijas un Irākas reģionos aizliegusi mūziku un dejas.

Islāmistu sarīkotajos uzbrukumos Parīzē pagājušā gada 13. un 14.novembrī tika noslepkavoti 130 cilvēki, tajā skaitā 89 "Eagles of Death Metal" koncerta apmeklētāji "Bataclan" koncertzālē.

     

LETA / Foto: EPA/LETA / Vida Press