Pēc 30 gadu pauzes apvienojusies leģendārā grupa ABBA
Leģendārā grupa ABBA pēdējoreiz četratā uzstājās Zviedrijas televīzijā 1986.gadā.
Kultūra
2016. gada 6. jūnijs, 18:36

Pēc 30 gadu pauzes apvienojusies leģendārā grupa ABBA

Jauns.lv

Zviedru laikraksts vēsta, ka slavenās popgrupas ABBA dalībnieku četrotne svētdien apvienojusies pirmoreiz 30 gadu laikā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Leģendārā grupa pēdējoreiz četratā uzstājās Zviedrijas televīzijā 1986.gadā.

Laikraksts "Expressen" vēsta, ka visi ABBA dalībnieki svētdien kopā uzstājušies "Berns" naktsklubā, kur tika svinēta Bjerna Ulveusa un Benija Andersona 50 gadus ilgā draudzība.

Visi četri ABBA dalībnieki kopā izpildīja dziesmu "The Way Old Friends Do", kas iekļauta 1980.gada albumā "Super Trouper", raksta avīze.

"Tas bija brīnišķīgi. Tik daudz emociju," laikrakstam sacīja ABBA dalībniece Frīda Lingstāde. "Tas bija ceļojums mūsu vēsturē, it īpaši Benija un Bjerna. Tas bija ļoti nostalģisks brīdis."

ABBA ieguva pasaules slavu pēc uzvaras Eirovīzijas dziesmu konkursā 1974.gadā ar dziesmu "Waterloo". Vēlākajos gados grupa piedzīvoja lielus panākumus ar tādiem hitiem kā "Knowing Me, Knowing You", "Money, Money, Money" un "Dancing Queen".

1982.gadā grupa pārstāja koncertēt un ierakstīt jaunu mūziku. Tā pēdējoreiz apvienojās 1986.gadā televīzijas speciālizlaidumā, kurā tika godināts grupas menedžeris Stigs Andersons.

Šogad grupas dalībnieki sanāca kopā Ulveusa restorāna atklāšanā Stokholmā.

Pirms tam pēdējā reize, kad visi ABBA dalībnieki tika redzēti kopā, bija filmas "Mamma Mia!" pirmizrādē Londonā 2008.gadā.


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video