Policija pagrīdes klubā Rīgā, Dzirnavu ielā, konstatē virkni pārkāpumu. FOTO
Pārbaudes laikā policistiem izdevās gūt pierādījumus, ka it kā slēgtā iestāde turpina darbu un konstatēt virkni pārkāpumu.
112
2016. gada 6. jūnijs, 19:48

Policija pagrīdes klubā Rīgā, Dzirnavu ielā, konstatē virkni pārkāpumu. FOTO

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas beigās Rīgas pašvaldības policija (RPP) pārbaudīja kādu pagrīdes klubu Rīgā, Dzirnavu ielā. Pārbaudes laikā policistiem izdevās gūt pierādījumus, ka it kā slēgtā iestāde turpina darbu un konstatēt virkni pārkāpumu. Kopā vienas pārbaudes laikā uzsāktas septiņas administratīvās lietvedības un atsavinātas 42 pudeles alkoholisko dzērienu.

Jau agrāk kāds bārs Dzirnavu ielā nonāca Rīgas pašvaldības policijas redzeslokā, kad policija saņēma sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem. Drīz pēc sūdzību saņemšanas šā gada pavasarī Rīgas pilsētas būvvalde apturēja šīs iestādes darbību, jo izrādījās, ka kafejnīcas telpas neesot nodotas ekspluatācijā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Pēc Būvvaldes lēmuma izklaides vieta it kā pārstāja darboties, taču brīžiem policija joprojām saņēma sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem, kuri ziņoja, ka klubs tagad strādājot neregulāri. Izpētot situāciju, policistiem kļuva skaidrs, ka kluba telpas pieejamas tikai noteiktam klientu lokam, kuriem durvis tiek atvērtas pēc sazvanīšanās ar kluba darbiniekiem. Parastiem apmeklētājiem no ārpuses klubā iekļūt nebija iespējams.

Pagājušās nedēļas beigās vienam no Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbiniekiem izdevās iekļūt kluba telpās, un kontrolpirkuma laikā gūt pierādījumus, ka klubs faktiski turpina darboties. Kontrolpirkumā kārtības sargs iegādājās vienu smēķēšanai sagatavotu ūdenspīpi un vienu alkoholiskā dzēriena pudeli.

Kad kontrolpirkums bija sekmīgi īstenots, policijas darbinieks sazinājās ar kolēģiem un ielaida viņus bārā, jo no ārpuses bārā iekļūt nebija iespējams. Pārbaudes laikā kopā uzsāktas septiņas administratīvās lietvedības, tostarp par fizisko personu datu apstrādi bez reģistrēšanas, smēķēšanas ierobežojumu neievērošanu, autortiesību vai blakustiesību pārkāpšanu un nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtības neievērošana. Tāpat pārbaudes laikā atsavinātas 42 alkoholisko dzērienu pudeles.

 

Regīna Zommere/Foto: Rīgas pašvaldības policija Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību