Pašvaldības policija pieķer vairākus vīriešus ar litriem grādīgās dziras. FOTO
Atverot pudeles, konstatēts, ka šķidrumam piemīt alkoholam raksturīgā smaka.
112
2016. gada 6. jūnijs, 20:49

Pašvaldības policija pieķer vairākus vīriešus ar litriem grādīgās dziras. FOTO

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē, turpinot apsekot nelikumīga alkohola un tabakas izstrādājumu realizācijas vietas, pašvaldības policijas redzeslokā nonāca vairāki nelikumīgās dziras, iespējamie, tirgoņi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sestdien, 4.maijā, Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes (OVDUP) darbinieki Grīziņkalnā pamanīja vīrieti, kurš no melna maisa izvilka trīs plastmasas pudeles, kuras bija pildītas ar bezkrāsainu šķidrumu. Pie vīrieša bija pienākuši cilvēki, kuri, iespējams, vēlējās nelikumīgo dziru iegādāties.

Atverot pudeles, konstatēts, ka šķidrumam piemīt alkoholam raksturīgā smaka. Izņemti 1,5 litri šķidruma.

Dažas stundas vēlāk OVDUP darbinieki Maskavas ielas apkaimē pamanīja vīrieti, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem pārkāpumiem. Persona nesa somu, kurā konstatētas 30 pudeles, kurās iepildīts bezkrāsains šķidrums ar alkoholam raksturīgo smaku. Izņemti 15 litri šķidruma.

Svētdien, 5.maijā, OVDUP darbinieki Grīziņkalnā pamanīja jau 4.maijā pie administratīvās atbildības saukto personu par nelikumīgi izgatavotu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu. Vīrietis no somas izvilka četras plastmasas pudeles, kuras bija pildītas ar bezkrāsainu šķidrumu. Atverot pudeles, konstatēta alkoholam raksturīga smaka. Izņemti 1,93 litri šķidruma.

Pēc vairākām stundām OVDUP darbinieki Maskavas ielas apkaimē pamanīja vēl vienu aizdomīgu personu, pie kuras bija pienākuši vairāki cilvēki, kuri, iespējams, vēlējās no vīrieša iegādāties grādīgo dziru. Pie vīrieša konstatētas 32 pudeles, kurās bija sapildīts šķidrums ar alkoholam raksturīgo smaku. Veicot personas datu pārbaudi, konstatēts, ka persona nav deklarējusi dzīvesvietu. Personai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par dzīvesvietas nedeklarēšanu.

Nepabeidzot darbu ar šo vīrieti, netālu manīts vēl viens vīrietis, kurš kā visas iepriekš minētās personas arī bija nonākušas policijas redzeslokā saistībā ar nelegālā alkoholiskā dzēriena apriti un tabakas izstrādājuma realizāciju. Persona no blakus esošā maisa izņēma vienu plastmasas pudeli, kurā bija iepildīts bezkrāsains šķidrums. Persona pamanot policijas darbiniekus, aši ievietoja pudeli atpakaļ maisā un centās izvairīties no kārtības sargu klātbūtnes. Pārbaudot maisa saturu, konstatētas 6 pudeles, kurās iepildīts bezkrāsains šķidrums ar alkoholam raksturīgo smaku. Izņemti 3 litri šķidruma.

Visām personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par nelikumīgi izgatavotu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss, paredz, ka par šo noteikumu pārkāpumu uzliek naudas sodu no 350 līdz 700 eiro, konfiscējot alkoholiskos dzērienus.


Regīna Zommere/Rīgas pašvaldības policija Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību