JRT Itālijā izrādīs Hermaņa iestudējumu "Melnais piens"
Hermaņa izrāde "Melnais piens" Itālijā tiks spēlēta pirmo reizi.
Kultūra
2016. gada 7. jūnijs, 17:47

JRT Itālijā izrādīs Hermaņa iestudējumu "Melnais piens"

Jauns.lv

Jaunais Rīgas teātris (JRT) no 9.jūnija līdz 11.jūnijam ar Alvja Hermaņa iestudējumu "Melnais piens" piedalīsies Itālijā notiekošajā XXI starptautiskajā izstādē ''Milānas Triennāle'', informēja teātra reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Bināne.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izrāde "Melnais piens" Itālijā tiks spēlēta pirmo reizi, savukārt iepriekš tā piedalījusies starptautiskos teātra festivālos un viesojusies teātros Čīlē, Šveicē, Vācijā, Čehijā un Polijā.

Iestudējuma pirmizrāde bija 2010.gada 8.aprīlī, tajā piedalās aktieri Jana Čivžele, Iveta Pole, Liena Šmukste, Sandra Kļaviņa, Kristīne Krūze, Elita Kļaviņa un Vilis Daudziņš. Izrādes vizuālā tēla autors ir Hermanis.

Starptautiskā izstāde ''Milānas Triennāle'' skatītājiem piedāvā daudzveidīgus kultūras pasākumus no šā gada aprīļa līdz pat septembrim, kas notiek dažādās Milānas vietās. To organizē ''Milānas Triennāle'', kas ir starptautiska kultūras institūcija, kas jau kopš 1923.gada rīko izstādes, konferences, mākslas, dizaina, arhitektūras, modes, kino, komunikāciju un sabiedriskus pasākumus.

Augstā līmenī organizētās izstādes veltītas laikmetīgās mākslas un sociāliem jautājumiem, piedaloties vietēji un starptautiski pazīstamiem arhitektiem un dizaineriem, kā arī stilistiem, kas ietekmējuši gaumi un paražas. ''Milānas Triennāle'' ir arī muzejs, kas pēta, studē un pārstāv itāļu dizainu no visdažādākajiem skatpunktiem. Tā ir arī ideju laboratorija, kas uzrunā ne tikai savus sekotājus, studentus un profesionāļus, bet arī nākotnes publiku, bērnus un jauniešus, ar eksperimentālām un interaktīvām dizainu kultūras aktivitātēm. Tā ir arī Mākslas pils, kas atrodas Milānas centrā Sempiones parkā un veidota tā, lai būtu izmantojama un pielāgojama jebkuras izrādes vai izstādes vajadzībām.

JRT izrāde "Melnais piens" tiks spēlēta Mākslas teātrī, kas ir radoša telpa inovatīvām mākslinieciskām izpausmēm, kur tiek meklēti jauni formāti attiecībām starp aktieri un skatītāju.


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video