Militāro lidlauku Lielvārdē nākotnē plāno izmantot arī civilajiem lidojumiem
Daudz lietu plānots izdarīt jau šogad, strādājot pie Latvijas, kā uzņemošās valsts infrastruktūras attīstības.
Novadu ziņas
2016. gada 7. jūnijs, 18:56

Militāro lidlauku Lielvārdē nākotnē plāno izmantot arī civilajiem lidojumiem

Jauns.lv

Civilās aviācijas gaisa kuģu ekspluatanti kā rezerves lidlauku varētu izmantot arī militāro Lidlauku Lielvārdē, liecina informatīvais ziņojums, kuru otrdien valdība skatīja slēgtajā sēdes daļā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) pastāstīja, ka šāda iespēja tiekot izskatīta, taču par konkrētiem termiņiem runāt vēl ir pāragri, jo tam nepieciešami lieli resursi gan tehnoloģiskajā, gan cilvēkresursu jautājumos. Daudz lietu plānots izdarīt jau šogad, strādājot pie Latvijas, kā uzņemošās valsts infrastruktūras attīstības.

"Mēs šobrīd ieguldām lielus līdzekļus attīstot mūsu militāro sfēru, un ar laiku mēs būtu ļoti priecīgi, ja varētu sadarboties ar civilajiem un šo infrastruktūru varētu izmantot duāli - gan militārajām nepieciešamībām, gan civilajiem lidojumiem," sacīja Bergmanis, norādot, ka tas būtu ieguvums Rīgas lidostai, ja rezerves lidlauks būtu tik tuvu.

Ministrs arī noraidīja bažas par to, ka vienā lidlaukā atradīsies gan militārās, gan civilā nodrošinājuma lidmašīnas. Viņš uzsvēra, ka daudzviet pasaulē šāds princips jau strādājot, un piemēri neesot tālu jāmeklē - šāds lidlauks esot Šauļos, Lietuvā, kā arī tiek veidots Emari bāzē Igaunijā, pie Tallinas.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA