Rīgas vicemērs ticies ar Džoanu O’Riordanu - unikālu jaunieti no Īrijas
Andris Ameriks tikās ar unikālu jaunieti Džoanu un viņas vecākiem no Īrijas.
Runā Rīga
2016. gada 8. jūnijs, 12:49

Rīgas vicemērs ticies ar Džoanu O’Riordanu - unikālu jaunieti no Īrijas

Jauns.lv

Trešdien, 8.jūnijā, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks tikās ar unikālu jaunieti Džoanu O’Riordanu (Joanne O’Riordan) un viņas vecākiem no Īrijas.

Saruna noritēja ļoti draudzīgā un sirsnīgā atmosfērā. Tika pārrunāta Džoanas O’Riordanas vizītes programma Rīgā un galvaspilsētas darbības pieejamības nodrošināšanā cilvēkiem ar invaliditāti.

Kā pēc tikšanās norādīja Andris Ameriks :”Džoanas pozitīvisms un dzīves uztvere ir fantastisks piemērs mums visiem. Viņa tiešām ir iedvesmas avots, kas pierāda, ka ne vienmēr fiziskās iespējas ir galvenais iemesls kvalitatīvai dzīvei. Man ir prieks, ka Džoana, kura ir unikāla personība pasaules mērogā ir apmeklējusi Rīgu, lai ar savu piemēru iedrošinātu cilvēkus paskatīties uz dzīvi caur citu skata punktu”.

Džoana O’Riordana ir viena no septiņiem pasaulē dzīvojošajiem cilvēkiem ar Tetra-amelia sindromu, kuru raksturo visu četru ekstremitāšu trūkums kopš dzimšanas. Džoana ir atzīta motivācijas spīkere, cilvēku tiesību aktīviste, vairāku pasaules līmeņa apbalvojumu ieguvēja. Viņa ir uzstājusies ANO konferencēs, TED pasākumos, vairākās konferencēs un workshop darbnīcās visā pasaulē. Džoana studē kriminālistiku, konsultē Masačūsetsas Tehnoloģiju universitāti un Apple robota izstrādē, kas paredzēts dzīves atvieglošanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Džoana O’Riordanas Latvijas vizītes mērķis ir atbalstīt un iedrošināt bērnus ar īpašām vajadzībām un arī viņu vecākus, pieredzes apmaiņa ar Latvijas organizācijām, kuras rūpējas par cilvēkiem ar īpašam vajadzībām, aicināt politiķus un darba devējus pievērst pastiprinātu uzmanību šiem cilvēkiem.

 

Regīna Zommere/Foto: Lauma Kalniņa Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību