Dvīņu sazvērestība CSDD: sieviete māsas vietā centusies iegūt autovadītāja apliecību
Pārbaudot sievietes pirkstu nospiedumus, CSDD darbinieki konstatējuši nesakritības.
112
2016. gada 8. jūnijs, 14:38

Dvīņu sazvērestība CSDD: sieviete māsas vietā centusies iegūt autovadītāja apliecību

Jauns.lv

Likumsargi pieķēruši sievieti, kas Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) savas dvīņu māsas vietā centusies samainīt autovadītāja apliecību, informēja Valsts policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Otrdien likumsargi saņēma izsaukumu uz CSDD Rīgā, Bauskas ielā. CSDD darbinieki pastāstīja, ka tur kāda sieviete centusies iegūt automašīnas vadītāja apliecību, izmantojot citas personas datus.

Policisti ieradās notikuma vietā un uzzināja, ka 1964.gadā dzimusi sieviete bija ieradusies CSDD, lai apmainītu autovadītāja apliecību, kurai bija beidzies derīguma termiņš. Pārbaudot sievietes pirkstu nospiedumus, CSDD darbinieki konstatējuši nesakritības. Savukārt sieviete sapratusi, ka viņa, iespējams, ir pieķerta, tādēļ atzinusies, ka atnākusi apmainīt savas dvīņu māsas autovadītāja apliecību, kura tobrīd to nav varējusi izdarīt pati.

Par personu apliecinoša dokumenta iegūšanu, izmantojot citas personas datus, Krimināllikumā ir paredzēta atbildība un patlaban par notikušo sākts kriminālprocess. Par šādu likuma pārkāpumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.


BNS / Foto: Shutterstock / Valsts policija