Grīziņkalnā norisināsies brīvrunu batls "Štuka par bazaru"
Brīvrunu batls ir MC (hip-hop izpildītāju) cīņa, kur katram no dalībniekiem ir sevi jāprezentē, uz vietas improvizējot un izdomājot ritmisku rečetatīvu ar atskaņām.
Kultūra
2016. gada 8. jūnijs, 22:31

Grīziņkalnā norisināsies brīvrunu batls "Štuka par bazaru"

Jauns.lv

Šo ceturtdien 9.jūnijā pl.19.00 Grīziņkalna sporta laukumā (adrese: Pērnavas iela 42) norisināsies brīvrunu vārdu kaujas. Dalībnieku vidū šajā reizē gaidāmi tādi brīvrunu meistari kā Edavārdi, Abra, Sniegs, Kažoks, Jeeka, Dēmons, Bergs u.c. Savukārt, žūrijā - Ozols, Ansis, Skutelis un, īpašais viesis - “Viņa”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Reiz tas bija “Sotaks par bazaru”, kas nu jau ir izaudzis “Štukā par bazaru”.  “Štuka par bazaru“ ļauj savā starpā sacensties gan jaunajiem, gan jau pieredzes bagātiem brīvrunas māksliniekiem lielas auditorijas un žūrijas priekšā. Asi vārdi mijas ar humoru, ģeniāli teikumi – ar neveiksmīgiem vārdu salikumiem, labas idejas ar vēl labāku izpildījumu. Emocijas papildina tas, ka pasākumu klātienē vēro vairāki simti skatītāju, kas gan uzgavilē, gan, ja vajadzīgs, izsvilpj dalībniekus, radot īstu, nesamākslotu Ghetto atmosfēru.

“Brīvrunu Batls ir aizraujoša vārdu kauja, kas parāda to, ka Latvijā ir jauni, talantīgi frīstaila meistari, kas var pārsteigt mūs ar veikliem domu gājieniem,” atzīst viens no šī gada žurijas dalībniekiem – Ozols.

Brīvrunu batls ir MC (hip-hop izpildītāju) cīņa, kur katram no dalībniekiem ir sevi jāprezentē, uz vietas improvizējot un izdomājot ritmisku rečetatīvu ar atskaņām. Dalībnieki improvizēs par dažādām tēmām, tostarp, arī par Latvijas simtgadi.

Ghetto Games ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli. Ghetto Games pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku ik gadu un vairāk kā 200 000 skatītājus savos pasākumos un aktivitātēs. Tā ir platforma savu spēju pilnveidošanā neatkarīgi no izcelsmes, sociālās grupas, tautības, rases un politiskās pārliecības. Jauniešu veidotais saturs Ghetto TV sasniedz miljoniem skatītāju internetā un pasaules mediju vidē.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.


Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto