Vējonis: "Sabiedrības saliedētībai jāmeklē vēl citi veidi, izņemot kultūru un sportu"
Prezidenta paspārnē pašlaik strādā Sabiedrības saliedētības politikas ekspertu grupa.
Viedokļi
2016. gada 9. jūnijs, 16:50

Vējonis: "Sabiedrības saliedētībai jāmeklē vēl citi veidi, izņemot kultūru un sportu"

Jauns.lv

Sabiedrības saliedētībai jāmeklē vēl citi risinājumi, izņemot kultūru un sportu, intervijā Latvijas Radio 4 ceturtdien sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kuram tika jautāts par presē izskanējušo informāciju, ka tiek apspriesta naturalizācijas atvieglošanu nepilsoņiem.

"Vienā no sēdēm prezidenti vispārīgi šo jautājumu pārrunāja, ka tā ir problēma [250 tūkstoši nepilsoņu], bet konkrēti risinājumi vai priekšlikumi netika ne izskatīti, ne piedāvāti. Ekspertu grupa strādā, kas izvērtē integrācijas politiku, un viņiem līdz 1.oktobrim ir jādod savs novērtējums sabiedrības saliedētībai," stāstīja Vējonis.

Pēc viņa vārdiem, diemžēl daļa sabiedrības neizmanto naturalizācijas iespēju, norādot, ka procedūra jau ir vienkāršota. "Sabiedrības saliedētība ir viena no manām prioritātēm," pauda Vējonis. Atsaucoties uz iepriekšējiem tiesas atzinumiem, viņš teica, ka masveida nepilsoņu naturalizācija nav iespējama.

"Domāju, ka Līgo vieno jebkuras nacionalitātes, kas dzīvo Latvijā, bet mums ir jāstrādā arī pie citiem priekšlikumiem, lai ne tikai sabiedrības saliedētībai izmantotu kultūru un sportu," sacīja Vējonis.

Prezidenta paspārnē pašlaik strādā Sabiedrības saliedētības politikas ekspertu grupa, kas analizē esošo integrācijas politiku, pievienojot starptautisku salīdzinājumu un starptautiskus standartus. Šo materiālu tālāk varēs izmantot lēmumu pieņemšanai saistībā ar integrācijas politiku.

Laikraksts "Latvijas Avīze" iepriekš vēstīja, ka simtgades padomē, kurā darbojas Vējonis, kā arī eksprezidenti, dalībnieki apsprieduši iespējas par pretimnākšanu nepilsoņiem un samazināt viņu skaitu.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA