Atvērta jauna grāmata par siltumapgādes optimizāciju
Grāmata vērš uzmanību arī uz enerģētikas risinājumu ilgtspējību, nenoplicinot energoresursus un saglabājot to izmantošanas iespējas arī nākamajām paaudzēm.
Runā Rīga
2016. gada 9. jūnijs, 18:25

Atvērta jauna grāmata par siltumapgādes optimizāciju

Jauns.lv

Ceturtdien, 9. jūnijā, Rīgas domē tika atvērta jauna grāmata „Siltumapgādes optimizācija. Problēmas un risinājumi pašvaldību administratīvajās teritorijās”, kuras autori ir Maija Rubīna un Aivars Cers. Grāmata tapusi Fizikālās enerģētikas institūta vadībā sadarbībā ar Rīgas pašvaldības aģentūru „Rīgas enerģētikas aģentūra” (REA), Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas energouzņēmumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Grāmata sniedz ieskatu par jau notikušajām un plānotajām izmaiņām siltumapgādē, ieviešot inovatīvas un viedas tehnoloģijas, kas ievērojami paaugstina energoefektivitāti un ļauj aktīvi risināt vienu no galvenajām ar enerģētiku saistītajām problēmām – siltumnīcefektu izraisošo gāzu samazināšanu globālo klimata pārmaiņu novēršanai. Grāmata vērš uzmanību arī uz enerģētikas risinājumu ilgtspējību, nenoplicinot energoresursus un saglabājot to izmantošanas iespējas arī nākamajām paaudzēm. Tāpat tajā uzsvērts, ka mainīgajā ģeopolitiskajā situācijā jāpievērš lielāka uzmanība energoapgādes drošumam.

Grāmata paredzēta plašam interesentu lokam, tostarp koledžu un augstskolu studentiem, zinātniekiem, likumdevējiem un pašvaldību deputātiem, valsts un pašvaldību pārvaldes struktūru darbiniekiem, enerģētikas jomas speciālistiem un darbiniekiem, daudzdzīvokļu namu apsaimniekotājiem, dzīvojamo un sabiedrisko ēku energopārvaldniekiem, kā arī iedzīvotājiem ar siltumapgādi saistīto jautājumu izzināšanā un risināšanā.

Grāmata tika atvērta ES starptautiskā projekta „INFINITE Solutions” ietvaros notiekošā semināra „Inovatīvi risinājumi siltumapgādes optimizācijai pašvaldībās” laikā.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Lita Krone/LETA