Vairāk nekā 270 Rīgas skolās ierīkos bezmaksas bezvadu internetu
Izglītības iestādes, kas vēl nav pieteikušās projektam, aicinātas to darīt, sazinoties ar Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centru.
Runā Rīga
2016. gada 9. jūnijs, 20:14

Vairāk nekā 270 Rīgas skolās ierīkos bezmaksas bezvadu internetu

Jauns.lv

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un “Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis svinīgā pasākumā ceturtdien atklāja projektu “Lattelecom-skola”, kura gaitā paredzēts līdz 2017.gada aprīlim ierīkot bezmaksas WiFi vairāk nekā 270 Rīgas izglītības iestādēs – vispārizglītojošajās skolās, pirmskolas izglītības iestādēs, kā arī mūzikas, mākslas un sporta skolās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Lattelecom” bezmaksas WiFi patlaban ir pieejams 298 izglītības iestādēs ārpus Rīgas, savukārt galvaspilsētā “Lattelecom-skola” tīklam pieslēgtas jau pirmās 30 izglītības iestādes.

Tīkla ierīkošanas iniciatori ir Rīgas dome, un tas tiek īstenots bez maksas. “Lattelecom-skola” nodrošinās mācību iestādēm mūsdienīgu interneta infrastruktūru vecāku, bērnu un mācībspēku vajadzībām. Izglītības iestādes, kas vēl nav pieteikušās projektam, aicinātas to darīt, sazinoties ar Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centru.

“Man ir prieks, ka lielai daļai skolēnu, kas pēc vasaras atgriezīsies skolā, tagad būs iespēja izmantot bezmaksas interneta pieslēgumu. Tas ir mūsdienīgs risinājums, kura pareiza izmantošana veicina efektīvāka mācību procesa norisi, kā arī nodrošina iespēju vecākiem bez maksas būt saziņā ar bērniem un mācībspēkiem,” norādīja N.Ušakovs.

“Latvijas interneta ātrums un pieejamība, kas mūs ierindo pasaules topu līderpozīcijās, neļauj atpūsties pie sasniegtā. Esam pārliecināti, ka paaudzei, kam tehnoloģijas bijušas līdzās no mazotnes, ir jānodrošina iespēja izmantot savu potenciālu un attīstīt digitālās prasmes – īpaši būtiski to ir nodrošināt izglītības iestādēs,” papildināja “Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Pasākuma laikā par droša interneta lietošanas vēstnešiem kļuva bērnu vasaras nometnes “Mēs par drošību - ZUGŪ” audzēkņi. Bērni norāda, cik būtiski ir neizpaust savas interneta paroles, uzmanīties no nepazīstamiem cilvēkiem un nebaidīties par interneta lietošanas pieredzi runāt ar vecākiem, kas vienmēr būs gatavi palīdzēt.

“Lattelecom” kopš 2013 gada visā Latvijā ierīkojis vairāk nekā 4500 “Lattelecom-free WiFi” punktu, tostarp vairāk nekā 1500 Rīgā. Skolu vajadzībām izveidotais tīkls “Lattelecom-skola” būs pieejams vismaz 270 Rīgas izglītības iestādēs, un būs aprīkots ar īpaši bērnu drošībai piemērotiem satura filtriem. WiFi punktu karte pieejama mājaslapā wifi.lv, tā nepārtraukti tiek papildināta.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Ieva Čīka/LETA