Rīgas pašvaldības policistus prēmēs par iedzīvotāju glābšanu ugunsgrēkā
Nolemts policistiem piešķirt prēmijas 60% apmērā no algas.
Runā Rīga
2016. gada 9. jūnijs, 21:14

Rīgas pašvaldības policistus prēmēs par iedzīvotāju glābšanu ugunsgrēkā

Jauns.lv

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti ceturtdien atzinīgi novērtēja trīs pašvaldības policistu pašaizliedzīgo rīcību, glābjot iedzīvotājus ugunsgrēka laikā un atbalstīja policijas darbinieku prēmēšanu.

13.maijā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Latgales pārvaldes inspektori Valdis Vindačs, Ernests Luste un kārtībnieks Madars Rāts, pildot pienākumus autopatruļā, saņēma informāciju, ka izcēlies ugunsgrēks netālu esošajā namā Ludzas ielā 6/8. Ierodoties notikuma vietā vēl pirms ugunsdzēsējiem, darbinieki konstatēja, ka nama jumts deg ar atklātu liesmu.

Policisti devās iekšā namā, tā apsekošanas laikā piedūmotajās telpās pamodināja un palīdzēja izkļūt ārā trīs cilvēkiem, kā arī pēc tam no ēkas virtuves iznesa gāzes balonu, kas varēja radīt lielu apdraudējumu. Notikuma vietā izdega apmēram 35 kvadrātmetru liela teritorija, cietušo personu nebija.

Par RPP Latgales pārvaldes darbinieku drošsirdīgu un pašaizliedzīgu rīcību, veicot amata pienākumus, nolemts viņiem piešķirt prēmijas 60% apmērā no algas.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Zane Bitere/LETA