No amata atstādināts Latvijas Onkoloģijas centra galvenais ārsts Krūmiņš
No amata uz laiku atstādināts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" (LOC) galvenais ārsts Viesturs Krūmiņš.
Sabiedrība
2016. gada 10. jūnijs, 12:09

No amata atstādināts Latvijas Onkoloģijas centra galvenais ārsts Krūmiņš

Jauns.lv

No amata uz laiku atstādināts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" (LOC) galvenais ārsts Viesturs Krūmiņš, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekš Krūmiņš noliedza, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) būtu bijis centra pacients.

Viņš sarunā norādīja, ka nevar sniegt nekādu informāciju, "tāpēc, ka mēs, kā teikt, informāciju ne par ministru, ne par premjeru, ne par citiem pacientiem nesniedzam". Taujāts, vai viņš atzīst, ka Belēvičs ir bijis LOC pacients, Krūmiņš sacīja, ka viņam šādas informācijas nav.

Tomēr, lūgts precizēt, vai tas nozīmē, ka viņš noliedz to, ka Belēvičs ticis operēts LOC, Krūmiņš atbildēja apstiprinoši, proti, viņš šādu informāciju noliedza.

"Latvijas Avīze" (LA) trešdien vēstīja, ka Belēvičs, kurš apņēmies ieguldīt pūles, lai mazinātu garās rindas uz valsts nodrošinātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, šā gada maijā LOC, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta maznozīmīga ķirurģiska operācija.

Jau ziņots, Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) šodien Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) iesniedzis demisijas rakstu.

Kučinskis viņa demisiju ir pieņēmis, šodien žurnālistiem apstiprināja pats premjers.

Ministru prezidents pavēstīja, ka Belēvičs ir melojis viņam saistībā ar "rindu lietu". Kučinskis pauda nosodījumu Belēviča melošanai, tomēr piebilda, ka nu jau demisionējušais ministrs viņam skaidrojis, ka "kaut kur ticis ierauts". Premjers sacīja, ka šajā gadījumā bija jāizrāda vīrišķība un jāatzīst izdarītais.

Līdz ar Belēviča atkāpšanos veselības ministra pienākumi uz laiku tiek uzticēti satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS). Tomēr premjers pauda, ka iespējami ātrāk ir jāatrod jauns veselības ministrs, jo jābūt drošībai, ka iesāktās reformas nozarē turpināsies. Jaunajam ministram būs jāspēj tikt galā ar valdības rīcības plānā noteikto, sacīja Kučinskis.

Premjers piebilda, ka jau šobrīd notiek veselības ministra amata kandidātu apzināšana, bet Belēviča karjera viņa skatījumā ir beigusies.

"Latvijas Avīze" trešdien vēstīja, ka Belēvičs, kurš apņēmies ieguldīt pūles, lai mazinātu garās rindas uz valsts nodrošinātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, šā gada maijā LOC, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta maznozīmīga ķirurģiska operācija.

Savukārt pats Belēvičs minēto apgalvojumu dēvēja par apmelojumu un solīja cīnīties par taisnību pēc konsultēšanās ar advokātiem. Ministrs trešdien sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka nav izmantojis LOC pakalpojumus. Belēvičs gan informēja, ka 25.maijā ir bijis LOC, taču ne tāpēc, lai veiktu kādas medicīniskās manipulācijas, bet gan saistībā ar amata pienākumu pildīšanu. Proti, tas bijis saistībā ar izskanējušo informāciju par LOC darbinieku iesaistīšanos koruptīvās darbībās. Savukārt medicīnisko palīdzību viņš ir saņēmis SIA "Ādažu privātslimnīca", par ko liecina arī viņam izsniegtie čeki.

Belēvičs pirmo reizi veselības ministra amatā stājās 2014.gada novembrī Laimdotas Straujumas (V) valdībā. Līdz ar Straujumas valdības demisiju šī gada februārī viņš amatu atstāja un no jauna to ieņēma jau Māra Kučinska (ZZS) valdībā.

Belēvičs ir arī Saeimas deputāts un Latvijas Zaļā partijas valdes loceklis.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA, Ieva Lūka/LETA