Brīvrunu batlā "Štuka par bazaru" triumfē Edavārdi. VIDEO
Edavārdi a.k.a Eduards Gorbunovs ir jau uzvarējis 2014. gadā, un šobrīd tiek uzskatīts par vienu no pašmāju apdāvinātākajiem hip-hop māksliniekiem!
Kultūra
2016. gada 10. jūnijs, 15:28

Brīvrunu batlā "Štuka par bazaru" triumfē Edavārdi. VIDEO

Jauns.lv

Šo ceturtdien 9.jūnijā Grīziņkalna sporta laukumā norisinājāsbrīvrunu vārdu kaujas. Reiz tas bija “Sotaks par bazaru”, kas nu jau ir izaudzis “Štukā par bazaru”.

 “Štuka par bazaru“ ļauj savā starpā sacensties gan jaunajiem, gan jau pieredzes bagātiem brīvrunas māksliniekiem lielas auditorijas un žūrijas priekšā.

Dalībnieku vidū šajā reizē bija arī tādi dalībnieki, kuri savu grandiozo prasmi repot, ir pierādījuši jau iepriekš. Konkurenci šajā gadā sastādīja:

Bergs a.k.a Kārlis Bergs, kurš ir pierādījis sevi gan atlasē, gan pagājušajā gadā “Usās”.

Dēmons a.k.a Elmārs Reuts talantīgs rīmju radītājs, un jau 2013. gadā startēja brīvrunu batlā. Izcēlās ar savu imidžu un humora stilu.

Pēdējā laika skandalozākais dalībnieks, zināms kā repera Reika ienaidnieks un nu jau atkal draugs - Elfs a.k.a Māris Zihmanis.

Pirms 10 gadiem uzvarējis tā laika Gustavo rīkotajā freestyle batlā. Kā pats izteicies, viņš ir freestyle dinozaurs, kura rīmju stils ir komplimentējošs, tas ir - Sniegs a.k.a Edgars Gertners.

Savukārt pirmo reizi brīvrunu batlā piedalījās Pazudušais dēls jeb Jeekaa  a.k.a Jānis Kumpiņš, kurš ir Kreisais Krasts un Satin Pasauli pārstāvis.

Par Kažoku a.k.a Sandi Kažociņu tiek teikts, ka pagājušajā gada brīvrunu batlā viņš ir atstājis ļotin labu iespaidu. Uz šī gada rīmju sacensībām viņš speciāli atlidoja no Holandes.

Arī ABRA a.k.a Edgars Spudiņš uz Latviju ieradās tikai, lai piedalītos šī gada „Štuka par bazaru”. Viņš speciāli atlidoja no Beļģijas, lai sastādītu konkurenci pārējiem dalībniekiem.

Edavārdi a.k.a Eduards Gorbunovs ir jau uzvarējis 2014. gadā, un šobrīd tiek uzskatīts par vienu no pašmāju apdāvinātākajiem hip-hop māksliniekiem!

Brīvrunu batlā "Štuka par bazaru" triumfē Edavārdi

Sacensību laukumā mijās asi vārdi, piesaistot arī humora devu. Pēc ģeniāliem teikumiem sekoja arī neveiksmīgi vārdu salikumi. Emocijas papildināja tas, ka pasākumu gan klātienē, gan tiešraidē vēroja vairāki simti skatītāju.

Pieredzes bagātā žūrija, Ansis, Skutelis, Ozols, lēma, ka šajā gadā uzvarētāja titula cienīgs ir Edavārdi.

Ozols atzīst, ka “Brīvrunu Batls ir aizraujoša vārdu kauja, kas parāda to, ka Latvijā ir jauni, talantīgi frīstaila meistari, kas var pārsteigt mūs ar veikliem domu gājieniem!“

Ghetto Games ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli. Ghetto Games pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku ik gadu un vairāk kā 200 000 skatītājus savos pasākumos un aktivitātēs. Tā ir platforma savu spēju pilnveidošanā neatkarīgi no izcelsmes, sociālās grupas, tautības, rases un politiskās pārliecības. Jauniešu veidotais saturs Ghetto TV sasniedz miljoniem skatītāju internetā un pasaules mediju vidē.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.


Karlīna Timofejeva / Foto: ekrānuzņēmums no video