Kultūra
2016. gada 10. jūnijs, 19:27

Mels Gibsons uzņems "Kristus ciešanu" turpinājumu

Jauns.lv

Scenārists Rendals Volless kino industrijas žurnālam "The Hollywood Reporter" atklājis, ka ar amerikāņu aktieri un režisoru Melu Gibsonu strādājot pie filmas "The Passion of the Christ" ("Kristus ciešanas") turpinājuma.

Tajā būs attēlota Kristus augšāmcelšanās.

Volless intervijā negribīgi atzina, ka gatavojot filmas scenāriju. Volless tika nominēts prestižajai ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvai par Gibsona 1995.gada kinolentes "Braveheart" ("Drošsirdis") scenāriju.

Volless un Gibsons nolēma uzņemt turpinājumu, darbojoties šogad gaidāmajā kara drāmā "Hacksaw Ridge". Gibsons ir tās režisors, bet Volless ir viens no scenāristiem.

"Es vienmēr esmu gribējis izveidot šo stāstu," sacīja Volless. ""Kristus ciešanas" bija sākums, bet ir vēl daudz, ko izstāstīt."

2004.gadā iznākusī "The Passion of Christ" ir finansiāli veiksmīgākā neatkarīgā filma kino vēsturē. Tās uzņemšanas budžets bija 30 miljoni ASV dolāru (26 miljoni eiro), bet globālie kases ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros sasniedza 612 miljonus dolāru (539 miljonus eiro).

Baumas par turpinājumu pastiprinājās maijā, kad Gibsons publiskā pasākumā izteicās, ka esot ieinteresēts jaunas filmas uzņemšanā, taču neatklāja, vai jau sācis darbu pie tās.

"Evaņģēliskā kopiena uzskata "Kristus ciešanas" par lielāko kristīgo filmu Holivudā. Viņi mums teica, ka turpinājums būšot vēl populārāks," norādīja Volless.

Projektam vēl nav piesaistīts finansējums. "Par agru runāt par naudu," sacīja Volless. "Šis ir grandiozs un sakrāls filmas temats."

"The Passion of the Christ" treileris - video:

   

LETA/Foto: EPA/LETA