Kultūra
2016. gada 11. jūnijs, 17:59

Mūziķis Rods Stjuarts tagad sevi var saukt par seru Rodu

Jauns.lv

Atzīmējot Lielbritānijas karalienes Elizabetes II oficiālo 90.dzimšanas dienu, Bekingemas pils paziņoja par rokmūzikas zvaigznes Roda Stjuarta iecelšanu bruņinieka kārtā.

Britu mūziķis, kura superhitu vidū ir tādas dziesmas kā "Do Ya Think I'm Sexy?" un "Maggie May", bruņinieka kārtā iecelts par nopelniem mūzikā un labdarībā.

71 gadus vecais mūziķis, kurš sešdesmit gadu ilgās karjeras laikā pārdevis desmitiem miljonu albumu eksemplāru, pateicās karalienei par pagodinājumu un solīja būt pienācīgs titula nēsātājs. Viņš arī pateicās saviem faniem par atbalstu.

Stjuarts tagad var sevi saukt par seru Rodu. Bruņinieka kārtā iepriekš iecelti arī tādi britu mūziķi kā sers Pols Makartnijs un sers Eltons Džons.

Svētā Mihaila un svētā Jura ordeņa biedra titulu saņēma britu astronauts Tims Pīks, kurš pašlaik atrodas Starptautiskajā Kosmosa stacijā. Šis tituls tiek piešķirts personām, kas Lielbritānijas vārdā strādā ārpus valsts robežām, un Pīks to saņēma par nopelniem izpētē un zinātnes izglītībā.

Karaliskie apbalvojumi Lielbritānijā tiek pasniegti divreiz gadā - karalienes oficiālajā dzimšanas dienā un Jaungadā.

Titula nominantus var izvirzīt sabiedrība, bet saņēmējus izraugās īpaša komiteja, kuras izvēli apstiprina premjers un galīgo apstiprinājumu sniedz pati karaliene.

Piektdien tituli piešķirti vairākām sporta zvaigznēm un vairākām citām personām.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijā piektdien sākās trīs dienu oficiālās svinības par godu karalienes Elizabetes II 90.dzimšanas dienai.

Karaliene Elizabete II, kura tronī atrodas jau ilgāk nekā 63 gadus, katru gadu dzimšanas dienu svin divreiz - 21.aprīlī, kad ir karalienes īstā dzimšanas diena, un vienā no jūnija sestdienām, kad Londonā notiek dzimšanas dienas oficiālās svinības un svētku parāde. Oficiālās svinības notiek jūnijā, jo tad Londonā laikapstākļi mēdz būt labāki nekā aprīlī.

BNS/Foto: EPA/LETA