Jāņus birojā nesvinam kolēģu neatsaucības dēļ, atzīst 17% strādājošo
36% biroju Jāņus svin ar nelielu pasēdēšanu, bet liela daļa darbā neatzīmē tos vispār.
Sabiedrība
2016. gada 11. jūnijs, 21:31

Jāņus birojā nesvinam kolēģu neatsaucības dēļ, atzīst 17% strādājošo

Jauns.lv

Vairāk nekā trešdaļā jeb 36% darbavietu vasaras saulgrieži jeb Jāņi tiek svinēti ar nelielu pasēdēšanu pēc darba dienas beigām turpat birojā, liecina darba portāla "cvmarket.lv" veiktā aptauja.

Vienlaikus ceturtdaļa jeb 26% aptaujāto norādīja, ka ne Jāņi, ne arī citi svētki darba vietā netiek atzīmēti vispār.

Vēl 17% aptaujāto atzina, ka Jāņi netiks svinēti kolēģu neatsaucības dēļ, savukārt 18% respondentu norādīja, ka paredzētas svinības ārpus biroja kopā ar ģimenēm.

Kā uzskata darbmeklēšanas speciālists Kristaps Kolosovs, primāri uzņēmuma kultūru veido organizācijas vadītājs, tāpēc ir labi, ja tiek izrādīta iniciatīva rīkot pat nelielas pasēdēšanas birojā, jo jebkādi iekšējie pasākumi atspoguļojas arī darbinieku motivācijā.

Šāda veida neformālos pasākumus daudzi darbinieki uzskata par pievienoto vērtību un nereti pat ir novērojamas situācijas, kad potenciālajam darbiniekam iekšējā vide ir svarīgāks kritērijs par atalgojumu.

"Tieši tāpēc korporatīvie pasākumi tiek izmantots teju kā instruments, lai nostiprinātu uzņēmuma kultūru. Taču reizēm darba dienās pirms svētkiem ir novērojama produktivitātes mazināšanās, tāpēc vadītājiem jādomā, kā šādas situācijas pārvērst par ieguvumu, piemēram, organizējot neformālas pasēdēšanas vai rīkojot komandas saliedēšanās aktivitātes," norāda Kolosovs.

Aptauja par Jāņu svinēšanu darba vietā veikta no 20.maija līdz 7.jūnijam speciālistu darba portālā "cvmarket.lv", tajā kopumā piedalījās ap 300 respondentu.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA

Tēmas