112
2016. gada 12. jūnijs, 10:15

Kurzemē zīdainis apdedzinās, uzlejot sev virsū kafiju

Jauns.lv

Kurzemē 11 mēnešus vecs bērns guvis apdegumus, aplejoties ar kafiju, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Sēžot klēpī pieaugušajam bērns uzsitis pa krūzīti un tādā veida uzgāzis sev uz rokas un krūškurvja verdošu kafiju. Viņš ar ķermeņa apdegumiem tika nogādāts Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā Rīgā.

Turpretī Latgalē divus mēnešus vecs puisītis nokrita no pārtinamā galdiņa un, atsitoties ar galvu pret grīdu, guva smadzeņu satricinājumu.

Aizvadītajā diennaktī divi pusaudžu nogādāti slimnīcā dēļ saindēšanās ar alkoholu - 16 gadus vecs zēns Kurzemē un 13 gadus vecs zēns Latgalē, kurš pārradies mājās stiprā alkohola reibumā pēc pastaigas ar draugiem.

Jūrmalā noticis satiksmes negadījuma, kurā kokā iebraukusi mašīna. Tajā brauca divi 19 gadus veci jaunieši - puisis un meitene. Abi jaunieši nogādāti slimnīcā, puisis vidēji smagā stāvoklī, meitene stabilā stāvoklī.

Turpretī Latgalē 55 gadus vecai sievietei, dodoties mājās pēc darba, palicis slikti. Izsauktie mediķi konstatēja, ka sievietei ir infarks. Palīdzības sniegšanas laikā stāvoklis pasliktinājās un sievietes sirds apstājās, bet mediķiem izdevās sirdsdarbību atjaunot un sieviete stabilā stāvoklī tika nogādāta Rēzeknes slimnīcā.

Rīgā ceļa malā stiprā reibumā tika atrasts 58 gadus vecs vīrietis, kuram tika konstatēta ķermeņa atdzišana.

Kopumā aizvadītās diennakts laikā  NMPD  reaģēja uz 1099 notikumiem, no kuriem 195 bija saistīti ar traumām.

BNS/Foto: Shutterstock