Salnas nedēļas sākumā varētu būt pēdējās
Šīs nedēļas salnas vietām nokodušas kartupeļus, lauka gurķus un tomātus, kā arī kabačus un ķirbjus.
Sabiedrība
2016. gada 12. jūnijs, 10:38

Salnas nedēļas sākumā varētu būt pēdējās

Jauns.lv

Naktī uz pirmdienu daudzviet Latvijā, naktī uz otrdienu galvenokārt Vidzemē gaidāmas salnas, kas varētu būt pēdējās pavasara salnas šajā gadā, prognozē "Global Forecast System".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Naktī uz pirmdienu būs maz mākoņu, pūtīs lēns vējš, Kurzemē un Zemgalē iestāsies bezvējš. Dažviet veidosies migla. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +1..+6 grādiem, vietām Kurzemē līdz nulle grādiem, pretvēja piekrastē līdz +7..+10 grādiem. Zāles augstumā temperatūra noslīdēs par 1-8 grādiem zemāk.

Naktī uz otrdienu no valsts dienvidrietumiem gaidāma mākoņu daudzuma palielināšanās, līdz ar to salna prognozēta galvenokārt Vidzemē, arī Latgales un Kurzemes ziemeļos, kur būs mazāk mākoņu. Divu metru augstumā gaisa temperatūra pazemināsies līdz +1..+10 grādiem.

Turpmākajās naktīs valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra saglabāsies virs +10 grādiem. Dienās gaiss iesils virs +20 grādiem, nedēļas otrajā pusē vietām, galvenokārt austrumu novados, termometra stabiņš var pakāpties arī nedaudz virs +25 grādiem. Sākot ar trešdienu, brīžiem gaidāms lietus un pērkona negaiss.

Jau ziņots, ka šīs nedēļas salnas vietām nokodušas kartupeļus, lauka gurķus un tomātus, kā arī kabačus un ķirbjus. Kartupeļu lauki vietām cietuši lielās platībās.

BNS/Foto: LETA