Britu karavīri, kas dzērumā Rīgas centrā izdemolēja taksometru, nodoti komandierim
Policijā sākts kriminālprocess pret diviem britu karavīriem par mantas tīšu bojāšanu.
112
2016. gada 12. jūnijs, 11:33

Britu karavīri, kas dzērumā Rīgas centrā izdemolēja taksometru, nodoti komandierim

Jauns.lv

Valsts policija piemērojusi aizdomās turēto statusu diviem Lielbritānijas karavīriem, kuri dzērumā tika aizturēti par iespējamu taksometra bojāšanu, informēja Valsts policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Karavīriem arī piemērots drošības līdzeklis - nodošana vienības komandiera pārraudzībā.

Kriminālprocesa likums paredz iespēju, ka izmeklētājs ar uzraugošā prokurora piekrišanu, prokurors vai tiesa var izbeigt kriminālprocesu, ja ar noziedzīgu nodarījumu nav radīts tāds kaitējums, lai piespriestu kriminālsodu. Tāpat lietu var izbeigt, ja persona, kas izdarījusi kriminālpārkāpumu vai mazāk smagu noziegumu, izlīgusi ar cietušo vai viņa pārstāvi.

Jau ziņots, ka patrulēšanas laikā pie pašvaldības policistiem Alfrēda Kalniņa ielā vērsās kāds taksometra vadītājs, kura automašīnai divas personas no Lielbritānijas bija radījušas bojājumus. Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas (VP) darbinieki, kuri aizturēja personas tālākai lietas apstākļu noskaidrošanai.

RPP nogādāja VP divus 1994. un 1996.gadā dzimušus vīriešus alkohola reibumā. Vīrieši, iespējams, sabojāja kāda taksometra virsbūvi Rīgas centrā. Policijā sākts kriminālprocess par mantas tīšu bojāšanu.

Aizsardzības ministrijā apstiprināja, ka Lielbritānijas bruņoto spēku karavīri bija ieradušies Latvijā uz drīzumā paredzētajām starptautiskajām mācībām "Saber Strike". Nacionālie bruņotie spēki un Lielbritānijas bruņoto spēku Militārā policija sadarbojas ar Valsts policiju apstākļu noskaidrošanā.

Šis nav vienīgais kriminālprocess, kurā figurē ārvalstu karavīri. LETA jau nesen ziņoja, ka Valsts policija drīzumā plāno nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietu par smagu avāriju, kuru izraisīja ASV karavīrs. Avārijā cieta pieci cilvēki, tostarp ar Latvijas karogu startējušais krievu autorallija pilots Vasilijs Grjazins.

LETA/Foto: EPA/LETA