Šadurskis atklāj, kuri pedagogi zaudēs pēc jaunās algu reformas ieviešanas
"Ja man ir katrs jāuzklausa, tad sagaidīsim otro Jēzus atnākšanu, lai viņš šo reformu realizē," piebilda Šadurskis
Politika
2016. gada 13. jūnijs, 21:49

Šadurskis atklāj, kuri pedagogi zaudēs pēc jaunās algu reformas ieviešanas

Jauns.lv

Pedagogu algu reformas rezultātā zaudēs tie, kuri tagad izmanto iespējas neracionālām naudas plūsmām, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Politiķis pauda sašutumu par to, ka koalīcijā vēl aizvien nav pieņemts lēmums attiecībā par pedagogu algu reformu, turklāt šoreiz pat neesot bijis skaidrs, kādi ir galvenie pārmetumi, kāpēc pedagogu algu reforma joprojām nevirzās uz priekšu.

"Ja man ir jāpierāda cilvēkam, kurš nav iedziļinājies skaitļos, bet padzirdējis tikai kaut ko no saviem ekonomistiem, nu es nevaru to izdarīt," komentējot koalīcijas padomes iznākumu, sacīja Šadurskis.

Ministrs uzsvēra, ka viņš nevar izstrādāt reformu, kurai 100% piekritīs visi Latvijas iedzīvotāji. "Neviena reforma nekad mūžā šāda nav bijusi. Ja mēs gribam sakārtot naudas plūsmas un padarīt izglītības procesu efektīvāku, protams, ka būs zaudētāji - visi tie, kas tagad izmanto iespējas neracionālām naudas plūsmām. Viņi nekad mūžā nepiekritīs šim modelim," uzsvēra ministrs.

"Ja man ir katrs jāuzklausa, tad sagaidīsim otro Jēzus atnākšanu, lai viņš šo reformu realizē," piebilda Šadurskis.

Kā ziņots, šodien koalīcijas padome lēmumu par pedagogu atalgojuma reformu vēl nepieņēma un vienojās vien par to, ka atbildīgajiem ministriem būs atkārtoti jāsanāk uz tikšanos. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sacīja, ka tikšanās notiks 16.jūnijā, kad pie sarunu galda sēdīsies Šadurskis, kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Šīs sarunas mērķis ir atkārtoti pārrunāt ar finansēm saistītus jautājumus, kā arī "atrisināt vēl dažas neskaidras lietas", sacīja Kučinskis.

Ministru prezidents vienlaikus norādīja, ka "acīmredzot mums ir laiks kādas divas nedēļas, lai pateiktu atbildi". Viņš uzsvēra, ka ir jābūt pārliecībai, ka reforma dos rezultātu. Patlaban esot palikuši vēl daži neskaidri jautājumi, teica premjerministrs, piebilstot, ka viņš optimistiski raugās uz gaidāmo ministru sarunu rezultātu.

Kučinskis neizslēdza iespēju, ka modeli valdībā varētu skatīt nākamajā nedēļā.

Kā ziņots, valdošā koalīcija iepriekš vienojās izvirzīt savus "palīgus", lai pilnveidotu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvāto pedagogu atalgojuma reformu.

IZM iecerētā pedagogu algu reforma, kurai spēkā būtu jāstājas jau 1.septembrī, paredz palielināt skolēnu skaitu uz vienu skolotāju. IZM ir aprēķinājusi, ka, īstenojot atalgojuma reformu, zemākā pedagogu algas likme palielināsies par 62%, no 420 eiro kāpjot līdz 680 eiro.

LETA/Foto: Zane Bitere/LETA