Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā tiks iedzīvinātas "Skroderdienas Silmačos"
Jutīsim līdz Zārai un Joskem, Antonijai, Dūdaram, Aleksim un pārējiem emociju virpuļos, smiesimies līdz asarām un dziedāsim.
Kultūra
2016. gada 14. jūnijs, 18:31

Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā tiks iedzīvinātas "Skroderdienas Silmačos"

Jauns.lv

Jau šo piektdien, 17.jūnijā, pirmo reizi Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā tiks uzvesta dižizrāde “Skroderdienas Silmačos”, apvienojot izcilu aktieru ansambli no Dailes, Nacionālā, Liepājas un Valmieras teātriem, kā arī rasta iespēja svētku burvību “Ondo.lv Grandiozā ielīgošana” ietvaros kopā ar tautā iemīļotajiem aktieriem baudīt vēl vairākās Latvijas pilsētās – Valmierā, Liepājā, Jelgavā un Jēkabpilī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šis visbiežāk iestudētais latviešu orģināllugas iestudējums skatītājus lutinās ar izcilu aktieru ansambli: Ģirts Ķesteris, Zigurds Neimanis, Ieva Puķe, Dārta Daneviča, Regīna Devīte, Elīna Vāne, Gints Grāvelis, Imants Strads, Inta Tirole, Edgars Pujāts, Zane Aļļēna, Inese Ramute un Kārlis Neimanis. Lomās iejutīsies arī dziedātāji Nikolajs Puzikovs un Ieva Sutugova. Katru iestudējumu kuplinās arī vietējie deju un koru kolektīvi.

“Neiedomājami, bet nevar atcerēties laikus, kad profesionālu aktieru izpildījumā Skroderdienas būtu izrādītas Brīvdabas muzejā – vietā, kas tik ļoti piestāv šai lugai. Šķiet, pats Blaumanis Skroderdienas sarakstījis kādā no Brīvdabas muzeja sētām,” atzīst uzveduma producents Niks Volmārs. “Latvietis bez “Skroderdienām” nevar – tās iestudē atkal un atkal jau vairāk kā 100 gadus.”.

Izrādes notiks 17.jūnijā Rīgā, Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā, 18.jūnijā Valmieras estrādē, 21. jūnijā Liepājā, Pūt vējiņos, 22.jūnijā Jelgavā, Pasta saliņas estrādē un 23.jūnijā tieši Līgo vakarā  Jēkabpilī, Saliņas estrādē.

Jutīsim līdz Zārai un Joskem, Antonijai, Dūdaram, Aleksim un pārējiem emociju virpuļos, smiesimies līdz asarām un dziedāsim. Ņemot vērā pagājušā gada pieredzi, biļetes jāmeklē jau laikus.

Biļetes jau pieejamas iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs un http://www.bilesuparadize.lv/, kā arī būs nopērkamas estrādēs pirms izrādēm.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto