Kaunoties ģimenei stāstīt par lombardā ieķīlāto telefonu, vīrietis izliekas, ka Iļģuciemā ir aplaupīts
Viņš pastāstīja, ka savu mobilo telefonu esot pārdevis lombardā, bet naudu iztērējis alkoholiskajos dzērienos.
112
2016. gada 14. jūnijs, 18:50

Kaunoties ģimenei stāstīt par lombardā ieķīlāto telefonu, vīrietis izliekas, ka Iļģuciemā ir aplaupīts

Jauns.lv

Kaunoties ģimenei stāstīt par lombardā ieķīlāto telefonu, kāds vīrietis policijas darbiniekiem melojis, ka ir apzagts, ainformēja Valsts policijā (VP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušā gada nogalē pie likumsargiem vērsās kāds jauns vīrietis, kurš apgalvoja, ka ir aplaupīts. Viņš stāstīja, ka Iļģuciemā uz ielas pie viņa pienākuši divi nepazīstami vīrieši un nolaupījuši mobilo telefonu un maku ar naudu. VP sāka kriminālprocesu par laupīšanu. Izmeklēšanas laikā likumsargi pamanīja vairākas pretrunas. Policistiem radās pamatotas aizdomas, ka vīrietis šo stāstu ir izdomājis.

Pirmdien, 13.jūnijā, likumsargi aizturēja 1983.gadā dzimušo vīrieti viņa dzīvesvietā. Aizturētais atzina, ka iepriekš tiešām sniedzis nepatiesu liecību. Viņš pastāstīja, ka savu mobilo telefonu esot pārdevis lombardā, bet naudu iztērējis alkoholiskajos dzērienos. Ņemot vērā, ka viņam bijis kauns par notikušo izstāstīt ģimenei, viņš izdomājis stāstu par laupīšanu.

Patlaban kriminālprocess par laupīšanu ir izbeigts, taču 1983.gadā dzimušajam vīrietim nāksies atbildēt par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu. Par šādu likumpārkāpumu Krimināllikumā paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

BNS/Foto: EPA/LETA