Sabiedrība
2016. gada 14. jūnijs, 19:49

Lāsma Stabiņa nominēta 2016.gada ziņojuma "Par cilvēktirdzniecības novēršanu" varoņa balvai

Jauns.lv

ASV vēstniecība Latvijā ir nominējusi Lāsmu Stabiņu - nacionālo koordinatori cilvēktirdzniecības novēršanas jautājumos - apbalvojumam par viņas īpašo ieguldījumu cilvēktirdzniecības novēršanā, informēja vēstniecības preses pārstāvis Raimonds Andžāns.

ASV vēstniecība nominē Lāsmu Stabiņu apbalvojumam - 2016.gada ziņojuma "Par cilvēktirdzniecības novēršanu" varonis.

Stabiņas centieni piesaistīt starptautisko finansējumu cilvēktirdzniecības novēršanas aktivitātēm un publiskā un privātā sektora partnerības veicināšanai ievērojami sekmēja cilvēktirdzniecības novēršanu Latvijā, norāda vēstniecībā. Šodien ASV vēstniece Latvijā Nensija Petita pasniegs Stabiņai atzinības sertifikātu, kas apliecina viņas nomināciju ASV vēstniecības 2016.gada ziņojuma "Par cilvēktirdzniecības novēršanu" varoņa balvai.

Stabiņa ir nacionālais koordinators cilvēktirdzniecības novēršanas jautājumos, un viņa uzņēmās vadību, lai izstrādātu un realizētu divus apjomīgus starptautiska mēroga projektus: "Novēršot cilvēku tirdzniecību un fiktīvās laulības: daudznozaru risinājums" un "Stiprinot pašvaldību lomu darbam cīņā ar cilvēku tirdzniecību Baltijas jūras reģionā".

Ar šo projektu izstrādi Latvija ir sekmējusi Eiropas Savienības dalībvalstu kapacitāti attiecībā uz fiktīvu laulību apkarošanu, kā arī nodrošinājusi tik ļoti nepieciešamās cilvēktirdzniecības novēršanas apmācības vietējo pašvaldību pārstāvjiem.

Katru gadu ASV Valsts departaments godina cilvēkus no visas pasaules, kas ir veltījuši savas dzīves cīņai pret cilvēktirdzniecību. Tie ir nevalstisko organizāciju darbinieki, likumdevēji, policisti un ieinteresēti sabiedrības pārstāvji, kas apņēmušies izbeigt mūsdienu verdzību. Viņi tiek godināti par pastāvīgiem centieniem, lai aizsargātu upurus, sodītu likumpārkāpējus un veicinātu izpratni par notiekošajām noziedzīgajām darbībām gan savās valstīs, gan ārzemēs.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA